Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo verleid je je collega

Anja
4 min read

Een heleboel succesvolle relaties zijn op de werkvloer ontstaan. Als je een erg aantrekkelijke collega hebt, is er dus hoop. Je kunt dan ook met een gerust hart je verlegenheid opzij zetten om op deze collega af te stappen. Wie niet waagt niet wint natuurlijk. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hieronder een aantal tips en adviezen op een rijtje gezet.

Toon interesse in je collega

Laat je collega zien dat je in hem of haar geïnteresseerd bent. Wanneer die collega je dan bijvoorbeeld iets vertelt, kun je  wat extra vragen stellen over het gespreksonderwerp. Door niet over jezelf te parten, maar juist interesse te tonen in je collega, zorg je ervoor dat je collega zich belangrijk gaat voelen. Ook kun je zo nu en dan tijdens het gesprek bevestigend knikken of dingen zeggen zoals “ja, inderdaad”. Op die manier laat je namelijk merken dat je luistert naar wat je collega je wil zeggen.

Voorkom ondervragingen

Het is essentieel om je leuke collega te laten weten dat je geïnteresseerd bent. Hierbij moet je ervoor zorgen dat je niet plots een soort kruisverhoor op touw zet. Op die manier zou je je collega immers het gevoel kunnen geven dat hij of zij zich op een politiebureau bevindt bij iemand die een verhoor afneemt. Je kunt beter, nadat je je collega iets hebt gevraagd, keurig reageren op de gegeven antwoorden. Vervolgens moet het gesprek op een natuurlijke manier verder gaan. Je stelt je collega dan pas een nieuwe vraag op het ogenblik dat jullie over het gegeven antwoord uit zijn gesproken.

Laat je collega lachen

Je collega aan het lachen brengen, werkt heel ontwapenend. Bovendien vinden veel mensen het erg aantrekkelijk als hun lief een gezonde dosis humor heeft. Je kunt je collega bijvoorbeeld laten zien dat je slim en grappig bent door ad rem op diens uitspraken te reageren, onder andere door leuke woordgrappen te maken. Maar ook door plagerig te reageren op dingen die je collega zegt. Plagerige humor komt immers vaak over als flirten. Je bent dan ook al een behoorlijk eind op de juiste weg. Dit geldt eveneens voor grappige persoonlijke verhalen, al moet je hierbij wel bedenken dat je het verhaal kort houdt. Als je dit niet doet, loop je de kans dat je collega je als saai of langdradig gaat zien.

Stel open vragen aan je collega

Door te voorkomen dat je collega je vragen alleen met “ja” of “nee” kan beantwoorden, kun je veel meer over hem of haar te weten komen. Dit kun je doen door zogenaamde open vragen te stellen. Bovendien zullen dit soort persoonlijke antwoorden veel eenvoudiger een goed gesprek op gang brengen. Als je bijvoorbeeld wilt weten wat je collega afgelopen weekend heeft gedaan dan vraag je niet of het weekend leuk is geweest, maar wel “Hoe was je weekend?”.

Voorkom het gebruik van conversation killers

Door het gebruik van zogenaamde conversation killers kan je doorgaans de plank volledig misslaan. Je kunt die leuke collega dan ook beter niet over erg persoonlijke zaken vertellen. De reden van de relatiebreuk met je ex is bijvoorbeeld een onderwerp waar je collega liever niets over wil weten. Deze collega zal wellicht ook liever niet over al te persoonlijke onderwerpen praten. Vragen over de gezondheid of het liefdesleven van je collega kunnen hem of haar dan ook behoorlijk in verlegenheid brengen. Je zult dan bovendien in een zeer ongemakkelijk gesprek verzeild raken.

Onthoud wat er is gezegd

In alle gevallen is het essentieel om die leuke collega te laten merken dat je erg veel interesse in hem of haar toont. Door altijd goed op te letten en alles te onthouden wat je collega zegt, voorkom je dat je later niet meer weet wat er eerder is gezegd. Dit zal namelijk door je collega als erg onvriendelijk of zelfs heel ongeïnteresseerd op kunnen worden gevat. De kans dat je deze persoon ooit nog kunt versieren, zal in dit geval erg klein zijn geworden.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…