Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 tips om de band met je (klein)kinderen te onderhouden

Camille
4 min read

Wanneer je gezegend bent met één of meer prachtige kleinkinderen, vind je het natuurlijk belangrijk om een goede band met hen te onderhouden. Vaak is dit echter lastig, bijvoorbeeld vanwege de grote generatiekloof of vanwege het feit dat je de kleinkinderen niet zo vaak ziet. Dan is het belangrijk dat je er alles aan doet om deze relatie(s) toch zo sterk en onderhouden mogelijk te houden. Hier wat handige tips voor optimaal contact met jouw kleinkinderen.

  1. Vraag ze naar hun dag

Een goede gespreksopener is de vraag hoe de dag van je kleinkinderen was. Hierdoor ontstaat niet alleen een gezellig praatje, maar ook de kans om meer betrokken te raken in het leven van je kleinkind. Over het algemeen schept dit een goede band, en heeft het je aanknopingspunten om ook volgende keren weer naar te vragen.

  1. Vraag ze naar hun hobby’s

Ook dit zorgt ervoor dat je een goede band opbouwt en dat je een beter beeld krijgt bij het leven van je kleinkind. Opnieuw vormt dit ook een goed gespreksonderwerp voor de volgende keer.

  1. Neem ze mee op leuke uitjes

Hierdoor bouwen jullie samen fijne herinneringen op die je niet snel vergeet. Zo associëren je kleinkinderen de fijnste momenten met jou. Bovendien heb je dan iets leuks om samen op terug te kijken. Zo kan je bijvoorbeeld samen naar de dierentuin, naar een speeltuin, een mooie stad of bijvoorbeeld een pannenkoekenrestaurant.

  1. Ga samen thuis leuke dingen doen

Vind leuke recepten om samen te gaan koken of bakken, of vind iets leuk om te knutselen. Hiermee creëer je samen een ‘hobby’ waar je in de toekomst vaker samen mee bezig kunt.

  1. Nodig ze uit voor een logeerpartijtje

Zeker als ze samen zijn, zullen ze dit erg leuk vinden. Heb je maar één kleinkind? Vraag dan of hij of zij een vriendje of een vriendinnetje meeneemt.

  1. Bel zo nu en dan speciaal voor je kleinkind

Pleeg af en toe een belletje om alleen je kleinkind te spreken. Hierdoor begrijpt het dat je zeer veel waarde hecht aan contact met hem of haar. Wanneer je al een groter kleinkind hebt, kan je contacten onderhouden via allerlei sociale media, zoals whatsapp of Facebook. Zo blijf je altijd van elkaar op de hoogte, en gaat contact maken een stuk gemakkelijker.

  1. Vier feestdagen samen met je kleinkinderen

Zeker feesten als sinterklaas of kerst zijn feesten die je zeer memorabel kan maken met de familie, en dan natuurlijk ook met de kleinkinderen. Door hier een jaarlijkse traditie van te maken, zorg je dat je kinderen hier met een lach op zullen terugkijken in hun verdere leven.

  1. Vertel ze verhalen van vroeger

Misschien denk je dat je kleinkinderen hier helemaal geen behoefte aan hebben, maar dit is niet het geval. Het zorgt er juist voor dat ze zich meer verbonden met je voelen doordat ze meer over je weten. Dit schept vertrouwdheid in jullie band.

  1. Wees bij alle grote gebeurtenissen in het leven van je kleinkind

Breng een bezoekje bij het afzwemmen, bij verjaardagen, bij het afstuderen of bij het behalen van andere prestaties. Op deze manier word je betrokken in alle belangrijke gebeurtenissen van je kleinkind.

  1. Vertel over je eigen dagelijks leven

Zoals bij tip 8 zal dit ervoor zorgen dat je kleinkind niet het gevoel heeft dat er een barrière tussen jullie in staat. Je wilt geen onbedoelde afstand creëren.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…