Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

12 leuke datingtips in tijden van corona

Gezond.be
4 min read

De lockdown loopt op zijn einde en we mogen beetje bij beetje weer buitenkomen en met mensen afspreken. Dat is geweldig goed nieuws voor de singles onder ons die de voorbije maanden op hun huidhonger bleven zitten. Toch ben je best nog voorzichtig met al dat daten. Met deze 12 datingtips komt het goed:

1. Nog geen date? Wat denk je van een online speeddate?

Tijdens de lockdown zijn er allerlei initiatieven ontstaan waarbij singles virtueel kunnen speeddaten. Een matchmaker koppelt je aan een andere single en dan is het aan jou.

2. Of investeer meer tijd in je vele matches op datingapps

Ook is gebleken dat we in lockdown veel langer met elkaar chatten via datingapps. Logisch ook, want afspreken mocht niet. Dat maakte het wel perfect om je toekomstige date grondig te leren kennen en een betere band te creëren.

3. En ga vervolgens videodaten …

De volgende stap is normaal gezien een date, maar nu ..? Een videodate natuurlijk! Het kan wat ongemakkelijk zijn de eerste keer, maar dat is natuurlijk bij elke date zo.

4. …op een zo realistisch mogelijke manier

Door samen cocktails te maken of hetzelfde gerecht te koken en vervolgens samen te eten. Elk apart natuurlijk, maar dat wil niet zeggen dat je het niet gezellig kan maken.

5. Je kan bijvoorbeeld samen naar een film kijken …

Het zal niet tot een vrijpartij leiden deze keer, maar je kan wel samen naar dezelfde film kijken en ondertussen lustig commentaar geven.

6. … of een huiskamerconcert bijwonen

Zijn jullie allebei fervente concert- en festivalgangers, dan zit er een beetje een droge zomer aan te komen. Gelukkig kan je online wel heel veel video-opnames van concerten vinden. Luister samen naar je favoriete band en waag je aan een dansje?

7. … of samen virtueel een museum bezoeken

Ben je eerder op zoek naar een vleugje cultuur, ga dan lekker samen wat kunst of geschiedenis bewonderen. Heel wat musea bieden nu een virtuele rondleiding aan.

8. Ook kan je online spelletjes spelen tegen elkaar …

Wie lichtjes competitief ingesteld is en zijn date al eens graag uitdaagt, kan zich wagen aan een online spel. Is voor jou geluk in het spel én geluk in de liefde weggelegd?

9. … of vragen uit een babbelblik beantwoorden

Een babbelblik is een fysieke of virtuele vragenlijst met inspirerende vragen die je elkaar kan stellen. Zo leer je meteen je date vanbinnen en vanbuiten kennen.

10. Ga analoog: schrijf een brief

Er is niets zo hartverwarmend als een ouderwets kaartje of liefdesbrief. Wedden dat je date nu helemaal voor je valt?

11. Stel het fysieke contact nog even uit …

Het is verleidelijk om, nu we weer samen mogen komen, meteen de lakens in te duiken met die persoon waarmee je de voorbije maanden zo intensief virtueel contact had. Probeer toch het fysieke contact nog even uit te stellen, hoe moeilijk ook.

12. … maar ga op 1,5 m lekker samen wandelen, fietsen of sporten

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet samen iets fysiek mag gaan doen. Ga lekker sporten, wandelen of fietsen en geniet volop van elkaars gezelschap.

Klaar om de draad van je datingleven weer helemaal op te pikken? Geniet ervan!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…