Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 tips om de ideale date te scoren voor Valentijn

Lisa Piotti
5 min read

‘We leerden elkaar kennen via een dating app.’ Je hoort het tegenwoordig overal. Dating apps worden enorm veel gebruikt. Niet enkel om een serieuze relatie te vinden, maar ook om gewoon eens een leuke date te zoeken. Ben je single maar wil je deze Valentijn écht niet alleen doorbrengen? Dating app Fruitz geeft alvast drie tips om je dating profiel op punt te stellen zodat je de ideale date vindt voor veertien februari.

1. Kies de juiste profielfoto’s

Kies foto’s die jou het beste omschrijven. Volgens een onderzoek van YouGov gelooft 55% van de respondenten dat het ontbreken van een foto van je gezicht de belangrijkste reden is waarom er geswiped wordt naar een volgend profiel. Mensen willen namelijk weten met wie ze praten. Maar hoe kies je dan precies de juiste foto’s uit? Fruitz biedt je een driestappenplan:

  1. De kracht van een goede foto zit in een optimale belichting. Neem een foto bij daglicht, want daarop is je gezicht het best zichtbaar en krijg je een spontane gloed.
  2. De volgende stap: ontspan. Een foto van jezelf maken kan best ongemakkelijk zijn, maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet! Neem geen poses aan waar je je niet prettig bij voelt, maar zoek een houding die voor jou natuurlijk aanvoelt. Of dat nu op de bank is of tijdens een leuke activiteit, zorg ervoor dat je gezicht wel steeds duidelijk zichtbaar is.
  3. En tot slot, zet een grote glimlach op! Zorg ervoor dat de foto er uitnodigend uitziet en vermijd onnatuurlijk gefilterde foto’s. Je hebt veel meer kans dat mensen geïnteresseerd raken in je profiel als je niet kiest voor een neutrale gezichtsuitdrukking of een filter. Je bent mooi zoals je bent, dus bye bye filters en welkom stralende glimlach!

Nog een tip: kies minstens drie foto’s. Zo krijgt de persoon die op zijn/haar/hun schermpje kijkt een goed idee van hoe je eruit ziet en vergroot je je kansen om iemand te ontmoeten. Een goede manier om een gesprek te beginnen en andere gebruikers je beter te laten leren kennen, is om een foto te kiezen waarop je een activiteit of hobby uitoefent die je leuk vindt. En last but not least; zorg ervoor dat je foto’s up-to-date zijn.

2. Een goede bio

Als iemand je foto’s leuk en interessant vindt, zal die zeker en vast ook je bio lezen. Het is dus essentieel om een beschrijving te hebben die evenwaardig is aan je foto’s! Je wilt grappig en aantrekkelijk overkomen zonder al te saai te klinken, maar hoe? 

Allereerst, wees jezelf! Wees eerlijk, want vroeg of laat komen ze er toch wel achter. Wat je bio betreft, is het cruciaal om de aandacht naar je profiel te trekken, dus maak die niet te ingewikkeld of te lang, want dan kunnen lezers hun interesse verliezen. De meeste gebruikers van dating apps zijn op zoek naar een grappige partner, dus het gebruik van humor in je bio is altijd een winnaar. Vertel bijvoorbeeld iets meer over je meest gênante moment of grappigste ervaring op een dating app.

Verder is het ook belangrijk dat de persoon met wie je afspreekt weet wat je te bieden hebt. Wat zijn je hobby’s en passies? Aarzel niet om ze te vermelden in je bio. Kortom, benadruk wat jou anders maakt dan anderen, vermijd clichés en wees eerlijk. Je profiel moet aantrekkelijk zijn, inhoudelijk interessant, positief, open en beknopt.

3. Kies je openingszinnen zorgvuldig

Nu gaan we over tot de belangrijkste stap: de conversatie. Dit is het eerste contactmoment, dus denk goed na over wat je stuurt om een goede eerste indruk te maken. Stuur bijvoorbeeld een leuk bericht waarin je een element citeert dat je op het profiel van die persoon hebt gezien, en wek zo dat extra beetje nieuwsgierigheid op om je profiel naar rechts te swipen.

Gebruik goede icebreakers om het gesprek te starten. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een onenightstand, kunt je vragen: ‘Hou je van lang of kort voorspel?’. Wil je iemand persoonlijker leren kennen, ga dan voor: ‘Ben je verlegen of heb je eerder een grote mond?’. Of ben je op zoek naar een serieuze relatie? Probeer dan deze eens: ‘Het belangrijkste bij je partner: eerlijkheid of humor?’. Het belangrijkste is natuurlijk dat je je op je gemak voelt bij de vraag die je stelt.

Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…