Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 tips voor een stralende en egale huid

Lisa Piotti
2 min read

Er kan heel wat tijd kruipen in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. En dan is het ook nog eens een hele opgave om de producten en technieken te vinden die voor jouw huid goed werken, want elk huidtype vraagt om een andere aanpak. Paula Begoun, vrouw achter het internationaal gerenommeerde beautymerk Paula’s Choice, geeft drie algemene tips voor een stralende en egale huid.

1. Vermijd producten met irriterende stoffen

Producten die irriterende ingrediënten bevatten (zoals alcohol en menthol) kunnen dagelijks voor irritatie zorgen. Daardoor duurt het langer voor de huid om zich te herstellen. Daarbij kunnen ze ervoor zorgen dat een vette huid nog vetter wordt. 

2. Bekijk of je huidverzorgings- en make-up-producten geschikt zijn voor je huidtype 

Heb je een gecombineerde tot vette huid, gebruik dan geen rijke crèmes met een dikke textuur, maar liever een gel of lichte lotion. Rijke crèmes zijn vaak problematisch voor dit huidtype, omdat ze het ontstaan van puistjes verergeren door de poriën te verstoppen. Vermijd daarnaast het gebruik van make-up in een vaste vorm zoals een foundation in stickvorm, concealers en crème blushes omdat deze vaak wasachtige ingrediënten bevatten die de poriën verstoppen. 

3. Gebruik een goed geformuleerde, BHA-exfoliant 

Het is belangrijk om regelmatig een BHA (betahydroxyzuur/salicylzuur)-exfoliant te gebruiken. Een exfoliant helpt de huid met het verwijderen van dode huidcellen. Daarnaast dringt het diep door tot in de poriën waardoor het verstoppingen oplost die voor mee-eters, gerstekorrels en puistjes kunnen zorgen.

Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…