3 X frisse BBQ salades

3-x-frisse-bbq-salades.jpg

Ga je binnenkort barbecueën en wil je graag zo gezond en mager mogelijk eten? Maak dan enkele frisse salades klaar voor bij de barbecue en je weet zeker dat je niet zal zondigen. Frisse salades zijn niet alleen lekker en gezond, maar ook uitermate geschikt als bijgerecht voor bij de barbecue. Op deze pagina lees je welke drie frisse salades je voor jouw volgende barbecue klaar kunt maken.

De avocado salade met tomaat en sinaasappel

Het hoofdingrediënt van deze salade is avocado en het is algemeen bekend dat avocado ontzettend gezond is. Door de salade te verrijken met tomaat en sinaasappel, krijgt de salade een frisse en wat meer complexe bite. Eventueel kun je ook olijven door de salade doen, want ook dit is een goede combinatie.

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 10 olijven
  • 10 kerstomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 2 sinaasappels
  • 2 el Becel Slaolie
  • Peterselie
  • 2 el citroensap
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Schil de sinaasappels en snijd ze in stukjes. Verdeel ze over 2 borden.
  2. Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en snij het in blokjes. Verdeel het over de stukjes appelsien.
  3. Neem het sjalotje, de olijven en de tomaatjes en snij ze in kleine stukjes. Verdeel ze ook over de 2 borden.
  4. Roer in een klein schaaltje de vloeibare Becel Slaolie, het citroensap en de peterselie goed door elkaar. Voeg er wat peper en zout aan toe en verdeel de dressing over de salade.

De paprika salade met feta

Paprika is niet alleen lekker, knapperig en fris, maar ook erg gezond. Voeg verschillende soorten sla bij elkaar in een kom, doe er rode paprika doorheen en voeg wat feta toe en je hebt een gezonde salade die lekker fris smaakt en ook nog eens goed vult. Geen moeilijk recept, maar een salade die je in enkele minuten klaar kunt maken.

Ingrediënten

  • 4 paprika’s (2 x rode, 1 x groene, 1 x gele)
  • Verschillende soorten salade
  • 2 rode uien en 2 teentjes knoflook
  • 400 gram feta
  • Verse munt
  • 4 el vloeibare Becel Light
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Spoel de sla en snij ze in stukjes.
  2. Snij de paprika’s en feta in blokjes.
  3. Snij de uien in kleine stukjes.
  4. Meng alles in een grote schaal
  5. Maak nu de dressing. Pak een schaaltje en doe er de vloeibare Becel Light bij, zout en peper.
  6. Pers de knoflook en voeg ze aan de dressing toe.
  7. Snij de munt in kleine stukjes en voeg ze ook aan de dressing toe.
  8. Roer het geheel goed en schep de dressing door de salade.

De kipsalade met mango en cashewnoten

Als er drie ingrediënten zijn die altijd goed bij elkaar passen, zijn het de ingrediënten kip, mango en cashewnoten wel. Doe deze ingrediënten bij elkaar in een salade en je krijgt een frisse salade met een oosters tintje, die ook nog eens erg gezond is. Zeker als je een groot liefhebber bent van de oosterse keuken, is deze salade een groot succes.

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 1 mango
  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • Halve krop ijsbergsla
  • 1 rode ui
  • 1 tl koriander
  • 1 el verse munt
  • Peper en zout
  • 50 gram kokosmelk
  • 2 el vloeibare Becel Light

Bereiding

  1. Snij de kipfilets en de mango in stukjes.
  2. Snij de ui in ringen.
  3. Snij de munt en koriander fijn en meng ze met de kokosmelk, peper en zout.
  4. Zet een pan op het vuur en doe er de vloeibare Becel Light bij. Bak de kipfilets gedurende 5 minuten, totdat het bijna gaar is.
  5. Was en snij ondertussen de sla in kleine stukjes.
  6. Roer het kokosmengsel door de kip en laat het nog enkele minuutjes sudderen.
  7. Roer de cashewnoten en mango door de kip en verwarm nog even mee.
  8. Voeg naar smaak nog wat peper toe.
  9. Verdeel de sla over de borden en schep daar de kip met mango en cashewnoten op.

Smakelijk!