Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 X gezonde recepten voor op de BBQ

Anja
2 min read

De eerste zonnestralen breken door, de temperaturen stijgen, de zomer komt eraan. En zo ook het BBQ seizoen. Barbecueën wordt vaak geassocieerd met ongezond eten maar wist je dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn? Er zijn genoeg gezonde dingen die je op de BBQ kunt gooien. Hieronder 4 gezonde recepten voor op de BBQ.

1. Ananas spies

Gegrilde ananas van de barbecue. Snij de ananas in lange banen en prik de spiesjes in de lengte door de ananas. Gril de kanten tot ze goudbruin zijn en smullen maar. Dip de ananas in een yoghurtsausje voor de perfecte (gezonde) barbecue snack.

2. Salade

Een gezonde barbecue kan niet zonder een grote salade met daarin lekker veel groentes. Zo heb je minder de behoefte om je met 6 stukken vlees te vullen. Qua salade inhoud kun je het zo gek niet bedenken. Kies voor een lekkere mix van groente, fruit, noten, zaden, pitten, magere kaasjes en een gezonde dressing!

3. Vis

Vis is over het algemeen gezonder dan vlees. En niets is zo lekker (en makkelijk) als vis barbecueën. Let wel op: lang niet elke vis is geschikt voor de gril. Een tilapia, schol of kabeljauw kan snel uit elkaar vallen. Stop deze dan in een pakketje van aluminiumfolie, zo blijft de vis bij elkaar en heb je toch de smaak van de barbecue.

Gepofte aardappel

Aardappels poffen is het makkelijkste wat er is en je kunt variëren met verschillende smaken en piepers. Wikkel ze in wat aluminiumfolie gooi ze op de barbecue, eventjes wachten en smullen maar.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…