Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 signalen dat je je kat te veel verwent!

Olivier
3 min read

Verwen jij je kat ook teveel? 

1. Je kat heeft een eigen plekje

Je kat heeft een eigen plekje in huis. Het is dan ook niet toegestaan voor mensen, of andere huisdieren, om juist daar te gaan zitten of liggen. De meest favoriete plekjes van je kat zijn onder andere op een stoel of op je bed. Bovendien zal je kat enorm van streek raken als een ander zich juist op dit plekje heeft genesteld. Dit terwijl je kat heel je huis tot haar beschikking heeft en in elke kamer mag komen. Je hebt voor dit privilege zelfs alle deuren opengezet en staat over de verwarming aan zodat je harige lieveling het nergens koud zal hebben.

2. Je kat heeft bergen speeltjes

Je kat heeft weliswaar bergen speeltjes die je speciaal voor haar aan hebt geschaft, zoals balletjes, pluizenbolletjes en speelgoedmuizen, maar waar niet altijd met even veel interesse mee om wordt gegaan. Om die reden vind je het prima dat ze ook gebruikmaakt van jouw spulletjes om zich mee te vermaken. Je meubels, kozijnen, matten en andere zaken in huis hebben dan ook vaak behoorlijk wat te lijden hieronder. Voor je geliefde pluizenbol is echter niet te veel gevraagd. Dit spullen kunnen immers worden vervangen, maar de liefde van je kat niet. Boos op haar worden omdat ze weer wat geruïneerd heeft, is dan ook absoluut uit den boze.

3. Aandacht als je kat het wil

Je kat wordt geaaid op momenten dat zij dat wil. Opeens stoppen met haar aaien is er bovendien niet bij want je kat bepaald wanneer en op welke plekjes je moet blijven wrijven. Zodra je kat jou aandacht weer beu is, zal ze je dat laten weten door gewoon weg te wandelen. Met haar staart parmantig in de lucht en haar neusje nuffig in de wind. Je bent neven niet meer nodig en pas als ze weer aangehaald, of gevoerd, wil worden, zal ze bij je terugkeren. Zelf je kat benaderen om haar te aaien, zou ingaan tegen haar natuur en haar uitermate verdrietig of van streek maken, en dat is wel het laatste wat je zou willen.

4. Je kat krijgt een uitstekende verzorging

Je kat wordt op een uitstekende manier verzorgd, vaak zelfs door meer dan één persoon tegelijk. Je geeft haar niet alleen haar lievelingseten, maar doet dit ook op ogenblikken en de wijze waarop zij dat wil. In een heleboel gevallen staan er zelfs verschillende voerbakjes in afzonderlijke ruimtes. Op die manier hoef je kat immers nooit ver te zoeken als ze onverhoopt trek krijgt in wat lekkers.

5. Tijd maken voor je kat

Zelfs als je met een enorm belangrijke klus bezig bent, of op het punt staat om te vertrekken, dan zal je kat altijd op je aandacht kunnen rekenen. Daarnaast zal je harige vriendje geen kwaad kunnen doen in jouw ogen. Boos worden op je kat lukt je om die reden dan ook echt niet. Zelfs niet als ze weer een heleboel kattenkwaad uit heeft gehaald terwijl je van huis was. Na het zien van dat smekend snuitje smelt je namelijk weer helemaal voor dit aandoenlijke dier. Waarschijnlijk was je kat gewoon wat eenzaam of verdrietig toen ze de nieuwe gordijnen en de peperdure vloerbedekking heeft geruïneerd.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…