Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 redenen waarom mensen met katten gelukkiger door het leven gaan!

Bram
4 min read

Een ‘kattenmens’, je bent het of je bent het niet. Er wordt wel eens gezegd dat mensen met katten gelukkiger zijn dan mensen zonder katten. Maar hoe komt dat nu? We zetten tien mogelijke redenen waarom eigenaars van katten gelukkiger zijn op een rij!

1. Katten zijn gezellig

Katten zijn echte knuffeldieren! Als je lief voor ze bent, zullen ze zich graag laten aaien en knuffelen. Soms komen ze ook zo bij je zitten. Maar heb je daar even geen zin in? Dan vermaken ze zichzelf wel!

2. Katten zijn dankbaar

Stel je voor dat je elke dag hetzelfde zou moeten eten, bijvoorbeeld dag in dag uit droog brood met water. Je zou er totaal niet gelukkig van worden, maar katten zijn anders. Je kat is namelijk al doltevreden met wat brokken, water, een mand en wat liefde. Handig toch?

3. Katten hoef je niet uit te laten

Oke, honden zijn op zich ook wel leuk en lief, maar je moet ze wel elke dag uitlaten. Ook in weer en wind. Bij katten hoeft dat niet. Die zijn vaak zelfs liever lui dan moe en zijn dan ook dolgelukkig met een mand in een warme kamer, ver bij de kou vandaan…

4. Katten voorkomen depressie

Ja echt! Met een kat ben je gedwongen een dagelijks ritme aan te houden. ’s Morgens eerst de kat voeren, halverwege de dag nog een lekker hapje, en ’s avonds even op schoot voor de tv. De verleiding om op vrije dagen de hele dag in bed te blijven liggen is er dus veel minder, je trouwe viervoeter wil immers ook wat eten!

5. Je bent niet alleen

Heb je geen partner en ben je het zat om na je werk alleen thuis te komen? Neem een kat. Het lieve beestje zal bij thuiskomst al met smart voor het raam op je zitten te wachten, en dat zul je zeker gaan waarderen.

6. Je bent slimmer!

Je bent niet alleen gelukkiger met een kat, je bent ook slimmer! Een onderzoek aan Caroll University, Winsconsin toonde namelijk aan dat mensen met een kat over het algemeen slimmer zijn dan mensen met een hond. Good to know!

7. Katten zijn goed voor je

Een huisdier zoals een kat is ideaal tegen stress. Katten hebben weinig tijd en aandacht nodig en kunnen kalmerend werken. Een studie heeft aangetoond dat over een periode van tien jaar kattenbaasjes 30% minder kans hadden om dood te gaan aan een hartaanval dan mensen zonder kat.

8. Katten verminderen angst

Katten zijn kalmerend, en het zorgen voor een kat kan je afleiden van minder prettige gedachten. Bovendien zal een kat altijd van je blijven houden

9. Katten kunnen allergieën voorkomen

Ben je zwanger? Overweeg een kat te nemen! Er zijn studies die aangeven dat baby’s die met dieren opgroeien minder kans hebben om een allergie te ontwikkelen. Van jongs af aan met een kat opgroeien stimuleert de immuniteit.

10. Katten zijn gewoon leuk

Maar bovenal: katten zijn gewoon tof. Wie wordt hier nu niet spontaan gelukkig van?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…