Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om je financiën dit jaar écht op orde te krijgen

Gezond.be
3 min read

Is één van je goede voornemens om meer inzicht te krijgen in je financiën? We’ve got you. Van handige apps die je helpen om het overzicht te bewaren tot spaardoelen stellen. Dit zijn 5 tips om je financiën dit jaar écht op orde te krijgen.

Gebruik een app voor meer inzicht

Als je niet weet waar je moet beginnen, is dé tip: een app downloaden. In de meeste bankapps kun je al veel inzicht in je rekening vinden, maar er zijn ook aparte apps waarin je al je rekening kunt zetten. Zo zie je in één oogopslag wanneer er dingen worden bij- en afgeschreven.

Een app die daarvoor onwijs handig is, is Dyme. Hierin kun je al je rekeningen koppelen. Ook kun je ervoor kiezen om Dyme te laten onderhandelen over bijvoorbeeld je zorgverzekering of telefoonabonnement. Zij bellen dan voor jou en zorgen voor een betere deal. Hoe fijn!

Het klassieke kasboekje werkt nog steeds

Naast de app werken pen en papier natuurlijk ook nog steeds. Schaf een apart kasboekje aan waarin jij je uitgaven opschrijft. Na een tijdje kun je kijken wat je waaraan uitgeeft en wat je wilt veranderen in je uitgavepatroon. 

Stel in dat een bepaald bedrag rechtstreeks naar je spaarrekening gaat

Elke maand komt er geld binnen en dat wil je waarschijnlijk niet allemaal in één keer opmaken. Als je meer wilt sparen in 2022 is het slim om in te stellen dat er een bepaald bedrag per maand automatisch naar je spaarrekening gaat. Hier vind je trouwens nog meer tips om geld te besparen. 

Doe rustig aan met achteraf betalen

We weten dat het handig is om via Afterpay of Klarna te betalen, maar als je vaker in het rood staat dan je wilt dan is het slim om daar in 2022 vanaf te komen. Reken in de webshops liever meteen af en geef niet meer geld uit dan je van plan bent, zeker als je dat geld niet op je rekening hebt staan.

Stel spaardoelen in

Maak spaarpotjes in je bankapp, zo heb je een veel duidelijker overzicht waar je geld naartoe gaat. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld elke maand een bedrag naar zo’n spaarpotje over te maken. Zo kun je makkelijker sparen voor die droomvakantie of de buffer opbouwen die je altijd al wilde.

Door Gezond.be

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…