Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 tips om je mentale gezondheid te verbeteren

Lore
5 min read

De gezellige feestperiode is nu wel even voorbij, het is koud buiten, je gaat werken en komt thuis in het donker… In deze periode krijgen heel wat mensen last van de zogenaamde winterblues. Het is perfect normaal dat je je niet altijd even goed in je vel voelt.

Al hoef je natuurlijk niet bij de pakken te blijven neerzitten: ontdek hieronder onze 7 tips om je mentale gezondheid dit jaar te verbeteren.

Durf te doen

Laat 2019 het jaar worden waarin je gewoon doet wat er in je opkomt. Als je te lang nadenkt, zal je altijd redenen vinden om iets niet te doen. Leg je smartphone weg en trek de wereld in. Niets leuker dan nieuwe plekjes ontdekken.

Tip: neem zeker deel aan deze wedstrijd van OZ. Je maakt onder andere kans op een reischeque van €800! Wat zijn jouw doelen voor 2019?

Ga eens sporten

Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat sporten een positief effect heeft op je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt er zelfvertrouwen door en hebt op het einde van de dag een voldaan gevoel.

Sport kan je helpen om alles even los te laten. Als je actief bent in een club, kan je bovendien genieten van heel wat sociaal contact. Het gevoel dat je deel uitmaakt van een groter geheel werkt vaak heilzaam.

Kom buiten

Weinig mensen hebben er deugd van om altijd maar tussen dezelfde vier muren te zitten. Dat is ook niet gezond. Haal geregeld een frisse neus en schuw de buitenlucht niet ook al is het weer wat minder. De verandering van omgeving zal je goed doen.

Luister naar jezelf

Om echt gelukkig te zijn, is het erg belangrijk dat je luistert naar jezelf. De buitenwereld verwacht veel van je, maar het is onmogelijk en zelfs zinloos om daaraan proberen te voldoen. Wees eerlijk tegenover jezelf en durf nee te zeggen als je niet het gevoel hebt dat je er 100% voor wil gaan.

Omring je met positieve mensen

Als er iets is wat besmettelijk is, dan is het wel positiviteit. Probeer van een probleem een uitdaging te maken en van een tegenslag een kans. Dat is niet makkelijk, maar het is een attitude die je op lange termijn gelukkiger maakt.

Omring je ook met mensen die op die manier in het leven staan, je leert ongetwijfeld heel wat van elkaar.

Focus op plezier

Verwacht niet te veel van jezelf, je hoeft niet alles te weten of te kunnen. Doe de dingen die je graag doet en focus op het proces. Alles heeft tijd nodig. Wat het ook is waar je van houdt, er is niks mis met jezelf af en toe eens lekker te verwennen.

Want wat dacht je van een weekendje weg of eens een yogasessie? Je maakt op beide kans met de nieuwjaarswedstrijd van OZ.

Praat erover

Last but not least moet je weten dat je niet alleen bent. Hoewel het soms niet zo lijkt, heeft iedereen wel eens een mindere periode. Daarover praten kan al een hele opluchting zijn. Gedeelde smart is halve smart. Een goed gesprek kan je kijk op een situatie veranderen en zo je mentale gezondheid verbeteren.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…