Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 Dingen die je enkel begrijpt als je bang bent van spinnen

Bram
4 min read

1. Het zien van een spinnenafbeelding maakt je al angstig

Op het moment dat je een afbeelding van een spin te zien krijgt, zal het zweet je direct al uitbreken. Je hoeft dus niet per definitie een spin in levenden lijve te zien om de kriebels te krijgen. Je vindt alles wat het uiterlijk heeft van een spin namelijk doodeng. Een echte spin spant echter de kroon en zal werkelijk al je haren rechtop zetten. Dit ondanks het feit dat je maar al te goed weet dat een spin meestal geen partij is voor een mens, die per slot van rekening veel groter en sterker is.

2. Spinnen zijn vies

spinnen zijn, in jouw ogen tenminste, enorm vies. Het maakt niet uit of het nu om die verschrikkelijk harige poten gaat, of dat je op de talloze ogen van het monster wordt gewezen. Alles bij elkaar, maar ook elk afzonderlijk deel van dit griezelige dier vindt je gigantisch vies. Een spin bewust en met je volle verstand aanraken zal er dan ook niet bij zijn. Indien je een spin per ongeluk aanraakt, ga je doorgaans dan ook volledig door het lint om vervolgens je handen gedurende langere tijd te wassen in zo warm mogelijk water met heel veel zeep.

3. Spinnen zijn monsters

Wat andere mensen ook zeggen of vinden, een spin zal in jouw ogen altijd enorm groot en eng zijn. Zelfs het kleinste spinnetje wordt in jouw optiek een gigantisch monster. Bij het zien van dit akelige dier kun je gewoon niet meer rationeel denken. Uit wetenschappelijk onderzoek is bovendien vast komen te staan dat mensen met een angst voor spinnen deze buiten proportie groot vinden.

4. Elke ruimte controleren op spinnen

Waar je ook bent, en wie er ook in je gezelschap is, je zult altijd en overal alert zijn op de aanwezigheid van deze harige monsters. Zo zul je ook elke avond voor het slapen gaan je slaapvertrek op spinnen checken. Je krijgt al nachtmerries bij de gedachte dat deze engerds in je bed belanden of over je heen gaan lopen als je lekker ligt te slapen. Je doet er dan ook alles aan om spinnen zo ver mogelijk uit je buurt te houden.

5. Een ruimte met een spin is een no-go-zone

Voordat je een onbekende ruimte binnengaat, zul je je altijd willen vergewissen dat er geen spinnen aanwezig zijn. Zeker als deze ruimte voor een langere tijd niet gebruikt en/of schoongemaakt is. Zodra je ook maar het vermoeden hebt dat er een spin binnenzit dan weiger je pertinent om de ruimte te betreden. Eerst dient dat gruwelijke monster verdwenen te zijn, bij voorkeur in een geplette staat.

6. Een spin zie je altijd

Waar je ook bent, je blik zal altijd naar een spin toe worden getrokken. Je ogen worden dan min of meer door deze griezels naar zich toegezogen. Hoe meer je je best doet om niet naar een spin te kijken, hoe beter je de engerd blijft zien. Op de één of andere manier moet je het vieze monster gewoon in de gaten houden.

7. Het zien van een spin laat je gillen

Zonder dat je het eigenlijk wil, of hoe goed je ook je best doet om het te voorkomen, bij het zien van een spin ga je keihard gillen. De grootte van het harige monster maakt daarbij eigenlijk niet zoveel verschil. Op het moment dat een spin in je blikveld verschijnt, lijken je stembanden als vanzelf geluid voort te brengen. De kreet die je slaakt, kan worden beschouwd als een oerkreet waarmee je iedereen in je omgeving moet waarschuwen voor het naderende gevaar.

8 .Een spin laat je rennen

Nadat je een spin in het vizier hebt gekregen, zul je eerst gaan gillen. Vervolgens zul je je zo snel als mogelijk is uit de voeten maken. Je lichaam en geest willen immers niet in de nabijheid van dit harige monster zijn. Je wilt dan ook niets liever dan zo ver mogelijk van die engerd vandaan zijn en blijven. Pas als je er zeker van bent dat het gevaar volledig is geweken ben je bereid om voorzichtig terug te keren. Je weet immers nooit zeker wat dat vreselijk enge monster met je zou kunnen doen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…