Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Adidas lanceert nieuwe schoen voor vrouwelijke lopers

Gezond.be
6 min read

In de nasleep van internationale vrouwendag 2022, willen we jullie dit bericht van adidas niet onthouden. Hun nieuwe Ultraboost 22 loopschoenen zijn immers gecreëerd op basis van vrouwspecifieke inzichten om hardlopers een schoen te bieden die specifiek is afgestemd op hun voeten. Deze lancering is een stap in het langetermijnengagement om het juiste product aan vrouwen te bieden en kadert volledig binnen het ‘Impossible Is Nothing’-motto van het kledingmerk.

Ontworpen voor de vrouwelijke voet

Het volledig vrouwelijke team van ontwerpers en productontwikkelaars van adidas werkte nauw samen met de adidas-hardloopgemeenschap en -testers om het nieuwe silhouet te creëren. Met behulp van een online database van 1,2 miljoen voetscans identificeerde het team de belangrijkste verschillen tussen wreefhoogte, hielanatomie en vrouwelijke loopcyclustrends. Het resultaat is Ultraboost 22, die geniet van een superieure energieteruggavetechnologie en dito loopcomfort.

Ultraboost 22 HEAT.RDY schoenen

De Ultraboost 22 HEAT.RDY uitvoering bestaat uit geventileerde hardloopschoenen, gemaakt met Parley Ocean Plastic. Ze zijn voornamelijk geschikt voor hoge buitentemperaturen, maar laat die je zeker niet afschrikken. Zoek de schaduwkant van de straat op, vergeet niet voldoende te drinken en geniet van de verbeterde ventilatie om je goed te voelen tijdens zomerse kilometers.

©adidas

Verhoogde inzet op duurzame producten

Adidas zet al langer in op het gebruik van duurzaam en gerecycleerd materiaal tijdens het productieproces. Ze werken hierbij vaak samen met Stella McCartney, die bijvoorbeeld al hielp met het ontwerpen van vegan voetbalschoenen en nu ook een versie van de Ultraboost 22.

Gerecycleerd materiaal, organisch katoen, maar ook alternatieve natuurlijke stoffen worden tegenwoordig aangewend voor de creatie van nieuwe adidas-producten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Terrex HS hoodie, ontwikkeld met textielproducent Spinnova, die voor minimaal 25% afkomstig is van vezels op houtbasis?

Ook op kleurstoffen wordt bespaard of worden nieuwe methodes onderzocht.  Niet alleen kledij zoals trainingspakken, t-shirts, petten en hoodies, maar ook footwear maakt tegenwoordig deel uit van de No-Dye Collection. Door te concentreren op het gebruik van het materiaal in zijn natuurlijke vorm wordt minder water en energie verbruikt. Deze unieke selectie is te vinden bij de adicross ZX PRIMEBLUE golfschoenen en nieuwe ZG21 Motion golfschoenen.

©adidas

Adidas lanceert mid-season sale

Op 14 maart lanceert adidas.be haar Mid-Season Sales. Hiermee geniet je van kortingen tot -50% op een selectie artikelen. De actie loopt t.e.m. 24 maart.

Door Gezond.be

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…