Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Onze collega’s van Business AM halen de Amerikaanse ex-vicepresident Al Gore naar België

Gezond.be
4 min read

Na uitverkochte evenementen met prof. dr. Yuval Harari en relatietherapeute Esther Perel pakken onze collega’s van Business AM, in samenwerking met Canvas, opnieuw groots uit! Op donderdag 17 maart 2022 organiseren ze een live lezing en Q&A met de Amerikaanse ex-vicepresident en klimaatgoeroe Al Gore. In de Antwerpse Lotto Arena belicht Gore de grootste uitdaging van onze tijd: ‘De toekomst van onze planeet’.

Al meer dan 40 jaar ijvert Al Gore voor ons klimaat en verhoogt hij het globale klimaatbewustzijn. Als één van de eerste politieke leiders die aan de alarmbel trok, brengt Gore je tot nieuwe inzichten over de huidige status van ons klimaat, zet hij je aan het denken over globale ontwikkelingen en reikt hij ideeën aan voor een betere klimatologische toekomst van onze planeet.

Wie is Al Gore? 

Ex-vicepresident Al Gore is voorzitter en mede-oprichter van Generation Investment Management (een vermogensbeheerder die duurzaamheidswaarden integreert in financiële dienstverlening) en oprichter en voorzitter van The Climate Reality Project (een non-profitorganisatie die zich wijdt aan het oplossen van de klimaatcrisis). Daarnaast is hij Senior Partner bij Kleiner Perkins Caufield & Byers en lid van de Raad van Bestuur van Apple.

Gore werd verkozen als volksvertegenwoordiger voor het Huis van Afgevaardigden in 1976, 1978, 1980 en 1982, en voor de Senaat in 1984 en 1990. Hij werd ingehuldigd als de 45ste vice-president van de Verenigde Staten en diende acht jaar, van 1993-2001.

Hij is de auteur van de #1 New York Times bestsellers ‘An Inconvenient Truth’ en ‘The Assault on Reason’ en andere bestsellers als ‘Earth in Balance’, ‘Our Choice: A Plan To Solve the Climate Crisis’, ‘The Future: Six Drivers of Global Change’ en meest recent de New York Times bestseller ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’.

Hij is het onderwerp en de hoofdrolspeler van de gelijknamige documentairefilm ‘An Inconvenient Truth’ die in 2006 twee Oscars in de wacht sleepte — en van een tweede documentaire uit 2017, ‘An Inconvenient Sequel: Truth to Power’. In 2007 won Gore de Nobelprijs voor de Vrede, samen met het Intergouvernementele Panel voor Klimaatverandering van de Verenigde Naties, voor “het informeren van de wereld over de gevaren van de klimaatverandering”.

Wat kun je verwachten op 17 maart? 

Tijdens zijn uiteenzetting en live Q&A wil vicepresident Gore het publiek iets bijbrengen, maar tegelijk ook inspireren. Hij tracht oplossingen aan te reiken om een duurzame toekomst voor de planeet en de mensheid veilig te stellen. Die verandering vertrekt namelijk bij ieder individu, bij een groep mensen en bij de mensheid als geheel. Kunnen we de klok terugdraaien? Hoe dringend moeten we actie ondernemen? Welke krachtige antwoorden en voorbeelden stellen ons in staat om deze morele uitdaging aan te gaan?

Denk aan de belangrijke uitdagingen waar we als mensen van dezelfde planeet tegenaan kijken – in het gezelschap van één van de voornaamste experten op vlak van de klimaatactivisme: vicepresident Al Gore.

Dankzij Business AM en Canvas worden jouw meest prangende vragen op donderdag 17 maart beantwoord! We hopen jullie alvast te zien op hét event van het jaar. 

Meer info & tickets 

Alle informatie is terug te vinden op www.detoekomstvan.be. De ticketverkoop start op 29 oktober. Wil je toch zeker zijn van je plaats? Reserveer dan nu al je tickets!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…