Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bang om te bellen? Dankzij deze vier tips gaat het een pak beter (wedden?)

Gezond.be
3 min read

Krijg jij het Spaans benauwd wanneer iemand je vraagt of jij een telefoontje kan plegen? Troost je: je bent niet alleen. Integendeel zelfs: er zijn heel veel mensen met belangst. Gelukkig zijn er een aantal tips die kunnen helpen om ervan af te komen.

  1. Leer van anderen

Waar sommige mensen het lastig kunnen vinden om een telefoontje te plegen, hebben anderen hier totaal geen last van. Kijk bijvoorbeeld eens hoe een collega zo’n belangrijk telefoontje aanpakt. Het is helemaal niet erg om soms even buiten je comfort zone te stappen en om tips te vragen. Op welk gebied dan ook. Ik weet zeker dat jouw collega je graag helpt!

2. Bereid je goed voor

De meest voorkomende reden waarom mensen ‘belangst’ hebben, is omdat ze niet weten wat er komen gaat. Voorbereiding is dus echt het halve werk. Schrijf op waar je het over wilt gaan hebben. Zijn er bijvoorbeeld belangrijke punten die echt niet vergeten mogen worden? Alleen al een paar duidelijke steekwoorden kunnen die houvast bieden waar je naar op zoek bent.

3. Neem het gesprek op

Uiteindelijk kun je ook van jezelf leren. Iets wat je misschien niet snel doet, maar wat ook kan helpen is het gesprek opnemen. Zie dit als een soort evaluatie. Wat ging er goed? Wat ging er minder goed? En hoe ga je een telefoongesprek in het vervolg aanpakken? Houd desnoods een boekje bij met daarin wat tips voor jezelf op basis van het opgenomen gesprek.

4. Zoek een rustige ruimte op

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een bepaalde vorm van faalangst hebt. Helemaal niet gek natuurlijk, want ook dit hebben veel mensen. Maar het kan zo zijn dat – wanneer je in een drukke ruimte vol collega’s zit – je jezelf minder comfortabel voelt om een zakelijk gesprek te voeren. Zoek daarom een rustige ruimte op. Hierdoor kan niemand meeluisteren met het gesprek en hoef je ook niet bang te zijn voor de mening van anderen.

Door Gezond.be

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…