Kook jij graag met pure en verse ingrediënten? Bekijk dan zeker onze 2 lekkere recepten hieronder:
Gevulde courgette
Ingrediënten
- 500 gr kippengehakt
- 4 ronde courgettes
- 3 tomaten
- 1 rode paprika
- peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 ajuin
- gruyerekaas
- peper
- zout
- olijfolie
Bereidingswijze
- Snij het hoedje van de ronde courgette en lepel het vruchtvlees eruit.
- Snij de tomaten en paprika in twee, haal de zaadjes eruit en snij ze vervolgens in kleine stukjes
- Versnipper de ui en het knoflook
- Hak de peterselie grof
- Verhit de olijfolie in de pan en stoof de ui en knoflook tot ze glazig zijn
- Voeg de paprika toe en bak 5 minuten
- Voeg daarna het gehakt toe en bak 5 minuten
- Doe vervolgens de kleine stukjes tomaat en het vruchtvlees van de courgette erbij en bak weer eens 5 minuten
- Verwarm de oven op 200 °C
- Kruid de gehaktmengeling met peper en zout en meng er de peterselie door
- Vul de courgettes met de gehaktmengeling, doe er de gruyerekaas op en leg het hoedje erop
- Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven
Vlaamse couscous
Ingrediënten
- 200 gr couscous
- 1grote tomaat
- ½ courgette
- 1 paprika
- peper
- zout
- olijfolie
Bereidingswijze
- Kook de couscous
- Snij de tomaten, paprika en courgetten in stukken
- Kook de courgetten tot ze beetgaar zijn
- Laat de courgetten en couscous afkoelen
- Meng alle groenten onder de couscous
- Breng op smaak met peper, zout en olijfolie
Laat het je smaken!