De heerlijkste zomerse biogerechten

heerlijkste-zomerse-biogerechten.jpg

Kook jij graag met pure en verse ingrediënten? Bekijk dan zeker onze 2 lekkere recepten hieronder:

Gevulde courgette

Ingrediënten

  • 500 gr kippengehakt
  • 4 ronde courgettes
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ajuin
  • gruyerekaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snij het hoedje van de ronde courgette en lepel het vruchtvlees eruit.
  2. Snij de tomaten en paprika in twee, haal de zaadjes eruit en snij ze vervolgens in kleine stukjes
  3. Versnipper de ui en het knoflook
  4. Hak de peterselie grof
  5. Verhit de olijfolie in de pan en stoof de ui en knoflook tot ze glazig zijn
  6. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten
  7. Voeg daarna het gehakt toe en bak 5 minuten
  8. Doe vervolgens de kleine stukjes tomaat en het vruchtvlees van de courgette erbij en bak weer eens 5 minuten
  9. Verwarm de oven op 200 °C
  10. Kruid de gehaktmengeling met peper en zout en meng er de peterselie door
  11. Vul de courgettes met de gehaktmengeling, doe er de gruyerekaas op en leg het hoedje erop
  12. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven

Vlaamse couscous

Ingrediënten

  • 200 gr couscous
  • 1grote tomaat
  • ½ courgette
  • 1 paprika
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de couscous
  2. Snij de tomaten, paprika en courgetten in stukken
  3. Kook de courgetten tot ze beetgaar zijn
  4. Laat de courgetten en couscous afkoelen
  5. Meng alle groenten onder de couscous
  6. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie

Laat het je smaken!