Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze plekken in Parijs mag je zeker niet missen!

Gezond.be
4 min read

Geschreven met branded content van Belvilla.

Hoe ervaar je de populaire Franse toeristenstad Parijs als een local? We vroegen het aan de mensen die er wonen! Ontdek hieronder de leukste vakantieadressen die alleen zij kennen.

Bezoek de stadswijngaard Clos Montmartre

Wist je dat Parijs in de middeleeuwen tot de grootste wijnregio’s van Europa behoorde? Clos Montmartre, in het hart van de kunstenaarswijk, is één van de vijf overgebleven wijngaarden in het centrale deel van de stad. Al in de tiende eeuw werd hier wijn verbouwd.

Dompel je onder in de stadsoase Jardin Catherine-Labouré

In Jardin Catherine-Labouré, een voormalige kloostertuin in het zevende arrondissement, kun je heerlijk rondstruinen tussen de appel- en kersenbomen en wijnstokken, en door de Jardin du Potager, de oude moestuin. Op woensdagen geeft een lokale vereniging workshops aan kinderen, over het belang van natuurbehoud.

Zoek vaste grond in Museumschip Fondation Louis Vuitton

Ver van de toeristische trekpleisters, in het zestiende arrondissement, staat een gebouw dat voor sommigen net zo opwindend zal zijn als de handtassen van zijn naamgever: Fondation Louis Vuitton. De kunstruimte werd ontworpen door niemand minder dan Frank Gehry en lijkt aan de buitenkant op een schip. Ieder jaar worden hier twee tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Breng zeker een bezoekje aan het dakterras, vanaf hier zie je niet alleen het zakendistrict La Defénse, maar ook de Eiffeltoren liggen.

Creëer je eigen bioscoopavond in Le Grand Rex

Le Grand Rex is de koning van het Europese bioscoop imperium. De grootste bioscoop van het continent biedt plaats aan 2700 paar billen en beschikt over een scherm van driehonderd vierkante meter. In La Grande Salle worden niet alleen oude en nieuwe blockbusters getoond, maar ook concerten en speciale evenementen, zoals La Féérie des Eaux, een magische water- en lichtshow. Kijk ook eens omhoog; op het plafond flikkeren honderden sterren en het oriëntaalse decor wekt de indruk dat je boven de daken uitkijkt.

Beste overnachtingen dichtbij Parijs

Dichtbij alle voorzieningen, Parijs, Villepinte Exhibition Park, Disneyland, luchthaven, vervoer, musea en kastelen ligt dit gezellige vakantiehuisje. Net iets verder van Parijs ligt dit sfeervolle vakantiehuis voor max 6 personen in Raizeux midden in de natuur! Het ligt op 13 km van de stad Rambouillet dat is voorzien van een kasteel, prachtige tuinen, de nationale schaapskooi en het Ramboulitrain-museum. Verder heeft het vakantiehuis een tennisbaan die wordt gedeeld met andere gasten, voor als je zin hebt om een balletje te slaan! 

Zit jouw vakantiehuisje hier nog niet tussen? Hier vind je alle vakantiehuisjes in de omgeving van Parijs!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…