Groene asperges op de barbecue

groene-asperges-op-barbecue.jpg

Ga je barbecueën en wil je gezond eten? Leg dan niet alleen vlees op de barbecue, maar grill ook wat groenten. Een groentesoort die je gemakkelijk kunt grillen en die ook nog eens heerlijk smaakt, is de groene asperge. In dit recept lees je hoe je groene asperges op de barbecue klaar kunt maken.

Benodigdheden

De dingen die je nodig hebt om groene asperges op de barbecue klaar te maken, zijn de volgende benodigdheden:

  • Barbecue
  • Een groot bord om de asperges op klaar te maken
  • Een groot bord om de asperges op te serveren
  • Een kwastje om de asperges in te smeren met margarine

Ingrediënten voor vier personen

  • 500 gram verse asperges, volledig schoongemaakt
  • 1 eetlepel vloeibare Becel Light
  • Grof zeezout, toevoegen naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper, toevoegen naar smaak

Bereiding

  1. Laat de barbecue goed warm worden. De barbecue moet heet genoeg zijn om vlees op te braden, dus laat het apparaat goed opwarmen.
  2. Smeer de asperges licht in met de vloeibare Becel Light. Je kunt dit doen met een kwastje, maar je kunt de vloeibare margarine ook over de asperges heen sprenkelen.
  3. Breng de asperges op smaak met zout en peper. Je kiest zelf hoeveel zout en peper je op de asperges wil doen.
  4. Laat de asperges in twee tot drie minuten boven heet vuur gaar worden. Je kiest zelf hoe gaar je de asperges wil laten worden. Voor zachtere asperges, houd je de asperges iets langer boven het hete vuur van de barbecue.

Serveer de asperges op een bord en je bent klaar. Smakelijk eten!