Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Groenten en fruit van juli

Olivier
3 min read

Ook zo’n groot liefhebber van groenten en fruit? Dan ben je niet alleen, want ook wij lunchen het liefst iedere dag met een gezonde hoeveelheid groenten en fruit!

Omdat de maand juli over het algemeen een zonnige maand is, eten we deze maand voornamelijk tropische groenten en fruit. Diversiteit is hier van groot belang, omdat je niet elke dag hetzelfde wilt eten. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van de groenten en fruit die wij deze maand extra aandacht zullen geven.

Green is good

Waarschijnlijk had je vroeger een hekel aan groene groente, zoals broccoli en spruitjes. De kans is groot dat jij nu een andere kijk op deze groenten hebt, want ze zijn gewoon heel erg lekker als ze goed zijn bereid! 

Broccoli, spruitjes en avocado ontbreken dan ook niet op ons bord deze maand. Wil je veel eiwitten binnenkrijgen die in jouw lichaam goed hun werk kunnen doen? Dan is broccoli jouw nieuwe vriend, want daar zitten er voldoende van in.

Ook heeft broccoli aminozuren waar andere bio-producten jaloers op zijn. En dan hebben we het nog amper over het hoge aantal vitamines gehad.

Spruitjes zijn ook supergezond, wat terug te zien is aan de aanwezigheid van diverse vitamines (A, C en K) en ook thiamine en niacine.

Wortelen en zoete aardappel

Niet iedereen weet dat de zoete aardappel niets meer is dan een wortelsoort dat op een aardappel lijkt. Je kunt dus zoveel aardappel eten, zolang het maar een zoete aardappel is!

Wortels en zoete aardappelen geven ongelofelijk veel goede voedingsstoffen af waar je lang op kunt teren. Vitamine A staat bij beide producten centraal, een vitamine waar jouw lichaam echt op kan presteren.

Je kunt de wortels ook gebruiken om wat meer magnesium in jouw lichaam te krijgen.

Blauwe bessen

Nooit oud worden? Dan moet jij je volgens Griekse legendes eens lekker te goed doen aan blauwe bessen. Vol met antioxidanten en te gebruiken voor vrijwel iedere fruit- of groentesalade.

Blauwe bessen zijn niet alleen lekker maar hebben zich volgens onderzoek bewezen een goed middel te zijn om de kans op Alzheimer te verlagen. Verder verhoogt het je weerstand en zitten er goede suikers in de blauwe bes.

Een van deze groenten of fruit eten? Op naar de supermarkt of bezoek je lokale groenteboer om pure producten rechtstreeks van het land te kopen!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…