Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hacks om goedkoper te vliegen

Olivier
3 min read

Ongetwijfeld heb ook jij nog enkele vrije periodes waarin je maar al te graag op reis wenst te gaan. Voor je het weet is het herfstvakantie en daarna zitten we alweer in de kerstvakantie. De perfecte gelegenheid om op een vakantie of stedentrip te gaan. Enige nadeel is dat de vluchten zo duur zijn. Toch? Dit hoeft niet persé zo te zijn! Er zijn heel wat manieren waardoor jij veel minder geld hoeft uit te geven dan de andere passagiers. Hieronder 7 tips om goedkoper te vliegen!

Boek je tickets ver van te voren

Hoewel impulsieve trips vaak het leukst zijn, kosten deze vaak wel meer. Het is goedkoper om je tickets ver van te voren te boeken. Boek je tickets 6 weken voor je reis, dan schijnen ze het goedkoopst te zijn.

Kies je vertrek dag

Vertrek nooit op een zondag. Over het algemeen is dit de duurste dag om te vertrekken. Kijk altijd of het goedkoper is om een dag eerder of een dag later te vliegen. 

Ga buiten de vakantieperiode op reis

Op citytrip in de herfstvakantie, op skireis in de krokusvakantie of op zomerreis tijdens de maanden juli & augustus. Soms kan het niet anders, maar beter is uiteraard om op reis te gaan buiten de vakantieperiodes. Dat geldt niet alleen voor het boeken van je vliegtickets. Maar evengoed voor het boeken van je hotel. Sommige hotels zijn 2 weken vooraleer de vakantie bregint (vb. boeken in juni) gemakkelijk tot € 1.000 goedkoper. En je hebt er exact hetzelfde voor. Extra tip: Wanneer je op skireis gaat hou je best ook rekening met de vakantieperiodes van andere landen. 

Boek op woensdag

Woensdag is de gunstigste dag om je reis te boeken. Doe dit bij voorkeur in de ochtend. Woensdagavond zullen de prijzen alweer hoger zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor verschillende nieuwsbrieven van vliegtuigmaatschappijen. Zij zullen je wekelijks e-mails sturen met aanbiedingen. Wie weet zit er wat voor jou bij!

Buitenlandse website

Kies niet voor een website die eindigt met .be maar met die van het land waar je heen wil. Dit is vaak een stuk goedkoper dan wanneer je vanuit eigen land boekt.

Bekijk de vlucht niet te vaak

Check nooit dagen achter elkaar de vlucht die je wilt boeken. De websites van vliegtuigmaatschappijen zijn namelijk slim en zij detecteren dit. Ze zullen de prijs vervolgens hoger maken. Heb je toch meerdere keren dezelfde vlucht bekeken? Gebruik dan een andere computer (of een andere browser) om de reis te boeken. Soms zijn prijzen zelfs goedkoper als je een Windows computer gebruikt (i.v.m. met iemand die via een Apple computer op de website surft). 

Indirecte vlucht

Wanneer je een klein budget hebt, kan het goedkoper zijn om een indirecte vlucht met overstap te boeken. Deze duurt wellicht iets langer, maar je ziet wel mooi twee verschillende landen!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…