Om je te helpen creatief te zijn en variatie op tafel te toveren zonder je gezondheid uit het oog te verliezen, heeft Becel Gold voor jou de beste recepten voor smaakvolle boterhammetjes uit te werken.
Hieronder het recept van een lekkere Noorse boterham op Belgische wijze.
Ingrediënten voor 4 boterhammen
- 40 gr Becel Gold
- 4 sneden volkorenbrood
- 75 gr fijngesneden Gravelax zalm
- 1 (Noorse) kreeft – gekookt of nog te koken (indien de kreeft nog gekookt moet worden, twee wortels en een ui voorzien hiervoor)
- 75 gr oesterblad (Mertensia maritima)
- 1 granaatappel
- 10 cl Aquavit (voor de vinaigrette)
- 1 schapenyoghurt (om de vinaigrette te binden)
- 1 dl extra vierge olijfolie
- 1 potje vliegviseitjes
- 1 potje zalmeitjes
Bereiding
- Snij de staart en de poten van de kreeft in fijne sneetjes snijden.
- Krab de binnenkant van het karkas om toe te voegen aan de vinaigrette.
- Giet 2/3 van de yoghurt in een kom en klopt dit met een garde of een vork op met de olijfolie bij. Voeg daarna de de granaatappelpitjes toe.
- Verdun het geheel met de Aquavit tot je een romig mengsel verkrijgt.
- Voeg de kreeft toe. Proef hiervan en kruid bij waar nodig.
- Voeg zeker geen zout toen, het oesterblad zorgt voor de eventueel ontbrekende ziltheid.
- Smeer Becel Gold op de volkorenboterham en leg er de zalm op.
- Doe er wat vinaigrette op, maar overdrijf hier niet mee.
- Voeg de sneetjes kreeft toe op een oesterblad en doe een beetje saus in het midden.
- Garneer tussen de sneetjes kreeft met een koffielepeltje de zalmeitjes. Nadien voe je op de sneetjes kreeft een mespuntje vliegviseitjes toe.
Eet dit met liefde en smaak op.
Ideaal om te serveren met een salade.