Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe werkt een therapie met lichaamskaarsen?

4 min read

Heb je al ooit van een behandeling met lichaamskaarsen gehoord? Deze complementaire therapie is in onze contreien nog niet zo bekend. Toch kan het de moeite waard zijn om hier kennis mee te maken. We vertellen je graag wat meer over hoe deze therapie werkt, welke gezondheidsklachten je ermee kunt behandelen en hoe een behandeling verloopt. Iets voor jou? Je ontdekt het hier!

Ontspannen van lichaam en geest

In de drukte van alledag vergeten we vaak om aandacht te besteden aan alle signalen die ons lichaam geeft om het rustiger aan te doen. Als je daar geen gehoor aan geeft, gaat de spanning zich ophopen en ontstaan er blokkades in de energiedoorstroom. Je krijgt dan al snel te maken met gezondheidsklachten. Met behulp van lichaamskaarsen kan een wellness therapeut deze energieblokkades oplossen. De kaarsen worden op de pijnlijke plekken op het lichaam of op de meridianen en acupunten geplaatst.

Bij welke klachten kun je lichaamskaarsen inzetten?

De lichaamskaarsen zijn zeer geschikt bij een gespannen gevoel, maar ook bij gevoelens van lusteloosheid en vermoeidheid. Ook bij een sombere stemming in de herfst of winter kunnen ze soelaas bieden. Andere specifieke klachten waarvoor een therapie met lichaamskaarsen aangeraden is, zijn onder andere:

  • Hoofdpijn
  • Rugpijn
  • Keelpijn
  • Voorhoofdholteontsteking
  • Menstruatiepijn
  • Spijsverteringsproblemen

Hoe werken de lichaamskaarsen?

De lichaamskaarsen verlichten bij bovengenoemde klachten de druk en hebben een verzachtend effect. Ze zijn hol vanbinnen en worden tijdens de behandeling al brandend op de pijnlijke plek geplaatst. De holle buis zorgt ervoor dat er onderin de kaars een onderdruk ontstaat. Daardoor wordt hij vacuüm gezogen op de huid. Hier ontstaat een lichte vibratie, waardoor het lichaam op een zachte manier wordt gemasseerd. Dit samen met de vrijkomende dampen van de essentiële oliën zorgt voor het verhelpen van energieblokkades, het verlichten van druk en het verzachten van de pijn. Kortom, de lichaamsenergie wordt in balans gebracht. Je zult tijdens de behandeling een compleet gevoel van rust ervaren.

Hoe verloopt een behandeling?

Vooraf aan de behandeling houdt de wellness therapeut een intakegesprek om een goed beeld te krijgen van je klachten. Er zijn bijvoorbeeld enkele situaties waarin lichaamskaarsen niet aangewezen zijn, onder andere bij zwangerschap, koorts en wonden. Vervolgens neem je plaats op de behandeltafel. Op de probleemzone kan eerst met zachte, roterende bewegingen met de vingers een essentiële olie aangebracht worden. Vervolgens wordt hier een speciaal gaasje op gelegd om te voorkomen dat de uitscheiding van de lichaamskaars op de huid terechtkomt. Daarna wordt de kaars met het niet-brandende uiteinde op het lichaam geplaatst. De kaars wordt opgebrand tot aan het veiligheidsstreepje en wordt daarna verwijderd.

Meer weten?

Lichaamskaarsen kunnen gebruikt worden als een op zichzelf staande behandeling, maar kunnen ook goed gecombineerd worden met andere massages en therapieën. Het wordt vaak gebruikt als onderdeel van een chakratherapie. Wil je graag meer weten en zelf leren werken met lichaamskaarsen? Dat kan door de Cursus Lichaamskaarsen van Wellness Academie te volgen.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…