Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ken jij al DE cocktail van deze zomer?

Olivier
2 min read

Wat is er in de zomer nu lekkerder om met een cocktail op een zonnig terras te zitten? Natuurlijk moet dit wel een hip drankje zijn. De zomer gaan we massaal voor vermout. Een drankje waar je de lekkerste cocktails mee kunt maken.

Deze zomer drinkt iedereen cocktails op basis van vermout. In steden als Londen en Barcelona bestaan er zelfs al bars die helemaal aan dit hippe drankje zijn gewijd. Alleen wat is vermout nu eigenlijk voor drankje?

Vermout is Martini

Vermout is een wijn waar je extra alcohol en kruiden aan toevoegt. De naam vermout is zelfs afkomstig van een kruid. Vroeger werd alsem, in het Duits Wermut, gebruikt om wijn te aromatiseren. Later kwam men erachter dat dit kruid nogal wat giftige stoffen bevatte en werd het verboden. De naam bleef echter nog wel hangen.

Martini is de bekende producent van vermout. De naam Martini wordt zelfs gebruikt als verzamelnaam voor vermout, terwijl dit dus eigenlijk een merk is. Van dit drankje bestaan er twee soorten. Dit zijn de droge, kleurloze, vermout en de zoete, rode vermout. Wij geven je hierbij alvast een recept voor de meest populaire zomercocktail. Dit receptje kun je zelf thuis testen.

Negroni

Negroni is de meest populaire cocktail van deze zomer. De basis van dit drankje is vermout. Het is erg eenvoudig te maken en vormt een balans tussen bitter en zoet. Voor dit drankje heb je nodig:

  • 3 cl zoete (rode) vermout
  • 3 cl Campari
  • 3 cl gin
  • Een appelsienschijfje
  • IJsblokjes

Gebruik een mengglas en giet hier de vermout, Campari en gin in. Voeg daarna de ijsblokjes toe. Mix het een aantal seconden door elkaar en giet het drankje dan in een groot glas. Voeg er eventueel een appelsienschijfje aan toe. Proost!  

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…