Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Time to move: 6 sporten om deze zomer nog uit te proberen

Sien Vanneste
4 min read

Tijdens de zomer kan de motivatie om te sporten ver te zoeken zijn. Elke avond heb je afgesproken voor een aperitief en op vrije dagen lonkt een weekend aan zee of in de Ardennen. Je sportieve voornemens moeten wachten tot na de zomer. Of toch niet? Wij lijsten zes sporten op die het proberen waard zijn deze zomer!

1. Surfen

Geen paniek, we verwachten niet dat je direct de hoogste golven gaat verslaan. Maar surfen is wél een workout waarbij je je volledige lichaam nodig hebt. Daarnaast moet je je goed focussen, zodat je geen tijd hebt om na te denken over problemen op het werk. Met een zomerzonnetje kun je ook nog eens een bruin kleurtje krijgen. Win-win! Is het je eerste keer op een surfplank? Begin er dan niet alleen aan, maar ga op zoek naar surflessen in de buurt.

2. Beachvolleybal

Beachvolleybal is – uiteraard – juist hetzelfde als volleybal, alleen moet je je nu staande weten te houden in het zand. Een pak vermoeiender, maar plezier gegarandeerd.

3. Suppen

Suppen, ook wel stand up paddle boarden genoemd, is een sport waarbij je je volledige lichaam nodig hebt. Je traint namelijk je armen, buikspieren, rug én benen. Van een geslaagde workout gesproken. Nu enkel nog een rustige rivier, vijver of meer vinden, zodat je niet van minuut één in het water ligt. Wist je trouwens dat je ook yoga kunt doen op je paddle board?

4. Inlineskaten

Wil je graag aan je conditie werken, maar ben je het lopen of fietsen helemaal beu? Dan is inlineskaten iets voor jou. Bonuspunt: je gewrichten worden er veel minder door belast. Het duurt misschien even voor je het skeeleren onder de knie hebt, maar daarna ben je net zo vrij als tijdens het lopen en fietsen.

5. Kite buggy of blokarten

Ben je graag aan zee, maar houd je het tegelijkertijd ook graag droog? Dan moet je kite buggyen of blokarten eens proberen. Bij kite buggyen gebruik je een kite, terwijl je bij blokarten een zeil hebt waarmee je over het strand racet. Het is niet moeilijk om te leren en zowel jong als oud kan zich ermee vermaken.

6. Discgolf

Discgolf heeft veel weg van gewone golf, alleen gebruik je een frisbee in plaats van een balletje en clubs. Ook hier is het doel om de frisbee in zo weinig mogelijk worpen in een hole te krijgen. Die holes kunnen mandjes of netten zijn. Een spelletje frisbee met een upgrade dus.

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…