Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Maak een einde aan de muizenoverlast

Fien De Bruycker
3 min read

Geschreven met input van beestjeskwijt.be

Zijn jouw plinten in huis aangevreten door muizen? Of zijn het de voedingswaren in de keuken waar de muizen zich steeds aan tegoed doen? Wat de materiële schade ook is, de overlast is in alle gevallen vervelend. Daarnaast kunnen de muizen ook jouw gezondheid schaden met de ziektes die ze bij zich dragen. Het bestrijden van deze ongediertesoort in huis is dan ook altijd noodzakelijk. 

Muizen of toch een andere ongediertesoort?

Er zijn ongediertesoorten die veel op elkaar lijken. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan zilvervisjes en papiervisjes. Bij deze beestjes is het soms niet direct zichtbaar met welke soort je te maken hebt. Bij muizen is dit anders. De sporen die muizen achterlaten zijn namelijk heel eenvoudig te herleiden naar de muis. Het begint vaak met het vinden van muizenkorrels in de woning. Daarnaast duidt ook de sterke urinegeur in huis op de aanwezigheid van muizen. Zijn tevens jouw plinten en voedingsmiddelen aangevreten? Dan kun je er met zekerheid vanuit gaan dat je muizen in huis hebt. Wil je zo snel mogelijk de muizen bestrijden, maar weet je niet hoe? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in voor een snelle en effectieve bestrijding. 

Om welke muizensoort gaat het?

Sommige mensen willen graag zelf de muizen in huis uit proberen te roeien. Dit kan uiteraard. Echter, niet elke muizensoort mag bestreden worden. Wanneer je kampt met muizen in huis is de kans groot dat het om de huismuis gaat. Maar ook de veldmuis en de bosmuis komen weleens in en rondom woningen voor. Deze laatstgenoemde muizensoorten zijn wettelijk beschermd en mogen niet zelfstandig bestreden worden. Het is dus van belang om vooraf vast te stellen met welke muizensoort je te maken hebt. Lukt dit niet? Schakel dan toch een muizenbestrijder in. Hij kan op basis van kennis en ervaring snel vaststellen om welke muizensoort het gaat. 

Muizen in huis voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Dit gezegde is ook absoluut van toepassing op muizen in huis. Deze ongediertesoort kan allerlei verschillende vormen van overlast veroorzaken. Je bent deze beestjes daarom liever kwijt dan rijk. Maar hoe voorkom je dat muizen jouw woning binnendringen? Muizen zijn altijd op zoek naar voedsel. Als ze dit gemakkelijk in jouw woning kunnen vinden, zullen ze een weg naar binnen zoeken. Laat dus geen etensresten slingeren en zorg te allen tijde voor een goede hygiëne in huis. Als er geen voedsel te halen valt, zullen de muizen jouw woning overslaan. Een goede hygiëne in én rondom huis is dus het beste preventiemiddel tegen muizen. 

Door Fien De Bruycker

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…