Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ik ben niet meer verliefd, wat nu?

Camille
3 min read

Soms komt het voor: je hebt al jarenlang een relatie met iemand gehad, bent misschien zelfs decennia lang gelukkig getrouwd met iemand. Maar degene met wie je lief en leed hebt gedeeld, geeft je niet meer dat gevoel van verliefdheid. Is dit ernstig? Wat moet je hieraan doen? Dat hangt volledig van jouw situatie en jouw keuzes af. Om je een duwtje in de goede richting te geven, staan hier wel enkele adviezen hoe je met jouw situatie om zou kunnen gaan.

Werkt de relatie?

Wanneer je het gevoel hebt dat je nog wel van iemand houd, maar je niet meer echt verliefd op iemand bent, is het begrijpelijk dat je je zorgen maakt. Toch hoeft dit nog geen reden te zijn tot paniek, en ook niet tot het beëindigen van jullie relatie. Laat niet de mate van verliefdheid, maar je gevoel de maatstaaf zijn. Voel je je nog wel heel erg op je gemak bij je partner? Wil je nog wel bij de ander zijn? Kan je het nog goed met de ander vinden, al is de passie misschien uitgeblust? Dan hoeft het helemaal niet noodzakelijk te zijn om de relatie volledig af te kappen.

Het is maar net wat je zelf wilt. Als je je nog wel goed voelt bij die ander en je er niet zomaar een einde aan zou willen breien, kan je ook gewoon bij de ander blijven. Je houd immers nog wel van diegene. Wanneer je minder behoefte hebt aan innigheid, is het belangrijk dat je eerlijk bent tegen de ander en hier ook duidelijkheid in schept. Dit voorkomt misverstanden en versterkt jullie relatie. Uiteraard kan het zo zijn dat de ander geen relatie wil zonder innigheid. In zulke gevallen zul je de relatie toch moeten afbreken. Of je de ander wilt vertellen dat je niet meer verliefd bent, is een lastige kwestie.

Aan de ene kant creëert het eerlijkheid, aan de andere kant kan het alsnog de relatie kapotmaken. Probeer voor jezelf te besluiten wat het beste zou zijn voor jou en je partner. Als er enkel narigheid van zou komen, is het misschien te overwegen om dit niet zomaar te vertellen,

Een ongelukkige relatie

Wanneer je geen enkele genegenheid of liefde meer voelt voor de ander, en eigenlijk ook niet meer graag bij de ander bent, is het zeker verstandig om de relatie zo snel mogelijk af te kappen. Je wilt immers niet dat je onnodig veel tijd verslijt in dergelijke nare posities. Het kan je beroven van je geluk en van je levenslust. Eigenlijk gooi je dus kostbare tijd weg wanneer je bent met iemand waar je eigenlijk niet meer mee wil zijn. Dus als je het gevoel hebt dat er écht niets meer te redden valt: zet er een punt achter. Overleg dit goed met de ander en leg uitgebreid uit wat zich in je afspeelt. Wanneer je de relatie beëindigt op een zo eerlijk en open mogelijke manier, is de kans het grootst dat je na het beëindigen van de relatie met zo min mogelijk problemen verder kunt leven.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…