Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze tips tover je volume in dun haar!

6 min read

Ben je het gebrek aan volume in je haar moe? Kijk je altijd vol verwondering naar mensen met een volle bos haar? Niet getreurd, ook dun haar kan prachtig zijn. Vergeet niet dat het gras van de buren altijd groener is! We gaan hier dieper in op enkele fabels en feiten over dun haar. Daar laten we het echter niet bij, want we geven je eveneens enkele stylingstips waarmee jouw dunne lokken ineens een stuk dikker lijken!

1. Fabels en feiten over dun haar

Heeft iemand je weleens een behandeling voorgesteld om je dunne haar dikker te maken? Dat is niet mogelijk! Hoe dik of dun je haar is, is genetisch bepaald. Er bestaan geen behandelingen die ervoor zorgen dat jouw slierten dikker worden. Let op; dun haar is iets anders dan uitgedund haar. Uitgedund haar betekent dat je meer last hebt van haaruitval, waardoor je kapsel minder vol is. Dat kan komen door ouderdom, hormonen, medicijnen of verkeerde haarverzorging. Te agressieve shampoos, je haar verkeerd kammen, chemische haarbehandelingen en stijl- en krultangen kunnen je haar fragiel maken, waardoor het sneller afbreekt en er een dun bosje overblijft! 

2. Je haren dikker laten lijken

Je haren bestaan uit dood materiaal en kunnen dus geen stofjes opnemen. De ingrediënten in haarverzorgingsproducten zijn niet in staat om tot de kern van haar door te dingen om het dikker te maken. Wat bepaalde ingrediënten in haarproducten wel kunnen doen, is een laagje om je haar vormen. Op die manier zorgen ze ervoor dat je haren zachter aanvoelen en beter beschermd zijn tegen afbreken. Wanneer je haren er mooi verzorgd en glanzend uitzien, zal het niemand opvallen dat je minder volume hebt, dan dat jij zou willen. Het mag dus duidelijk zijn; je haar dikker maken kan niet, maar je haar dikker laten lijken met slimme trucjes, dat kan wel! 

3. Wist je dat dun haar ook voordelen heeft?

Voordat we je verrassen met onze stylingstips voor dun haar, willen we je eerst wijzen op de voordelen van dun haar. Jouw dunne slierten zijn na het wassen binnen no-time droog! Dat scheelt veel tijd in vergelijking met mensen met dikke haren. Haren aan de lucht laten drogen, is bovendien het beste voor de conditie van je haar. Een ander voordeel is dat je je haar gemakkelijk kunt opsteken, zonder dat het snel uitzakt of zwaar aanvoelt. Eenmaal je haar mooi opgestoken, dan zit het voor de rest van de dag goed. Krullen, stijlen, verven? Met dun haar is dat veel gemakkelijker. Vanwege de fijne structuur van je haar pakt haarverf beter en sneller. Het is ook gemakkelijker om de perfecte kleur te krijgen. Begin je al wat meer van je dunne haar te houden?!

4. Stylingstips voor dun haar

Dan nu over naar de tips om een kapsel met dun haar te ‘rocken’.

Verleg je scheiding eens

De meeste mensen hebben de neiging om hun scheiding in het midden te dragen. Verleg deze eens meer naar rechts of naar links. Door je haren meer naar één zijde te kammen, wek je meteen de illusie van meer volume. Een kapsel dat vrijwel altijd prachtig staat bij mensen met dun haar is een bobkapsel. Daar bestaan vandaag de dag veel varianten van. Vraag er eens naar bij je kapper.

Zet krullen in je haar

Door krullen in je haar te zetten, lijkt je kapsel meteen voller. Vanwege de fijne structuur is dat snel gebeurt en heb je er lang plezier van. Je kunt krullen maken met rollers of met een krultang. Werk je met een krultang, dan is het belangrijk dat je je haar beschermt tegen de warmte. Daar bestaan speciale producten voor. Gebruik de krultang echter niet te vaak, want het kan op den duur je haar beschadigen.

Met vlechten gaan slapen

Een eenvoudige manier voor meer slag in je haar is door voor het slapen gaan je haar los te vlechten. De volgende ochtend haal je de vlecht eruit en heb je een mooie slag in je haar. Ondersteun dat extra volume met wat volumepoeder of een zeezoutspray.

Highlights

Door highlights in je haar te laten zetten, creëer je optisch meer diepte in je kapsel, waardoor je haar minder dun lijkt. Naast highlights zijn er nog meer haarverftrends waarmee je dat effect kunt bereiken. Vraag ernaar bij je kapper of leer alles over haar verven in deze cursus haarkleuren (hair colouring)!

Laat hairextensions plaatsen

Vind je bovenstaande tips niet toereikend, dan kun je altijd nog hairextensions laten plaatsen. Met de moderne technieken van vandaag en extensions van hoogwaardige kwaliteit kun je hier een natuurlijk effect mee bekomen. Zie hier ook de cursus hairextensions van Wellness Academie.

5. Meer weten over professionele hairstyling?

Dun haar kan veel voordelen hebben en met wat handige tips tover je zo je kapsel in model. Wil je meer weten over professionele hairstyling, dan is deze cursus hairstyling een aanrader.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…