Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met een gerust hart ’s avonds alleen de straat op dankzij deze 4 apps

Gezond.be
3 min read

97 procent van de jonge Britse vrouwen is ooit het slachtoffer geweest van seksuele intimidatie. Dat blijkt uit een onderzoek van UN Women UK. Begin deze maand nog werd de Engelse Sarah Everard gruwelijk vermoord door een politieagent, terwijl ze op weg was naar huis. En op eigen bodem werd een man vermoord door gaybashers. Duidelijker kan niet: openbare plaatsen zijn niet altijd een veilig. Om elkaar en onszelf te (proberen) beschermen, tonen we je hier een aantal safety apps en functies voor je telefoon. Zo kun je hopelijk met een geruster gevoel alleen de straat op. Veilig thuis!

1. bSafe

Deze app (beschikbaar voor Apple en Android) heeft verschillende functies ter beschikking, die je kunnen helpen om veilig op je locatie te komen. Denk aan: locatie-tracing, neptelefoontjes, een SOS-knop en veel meer. Met een simpele toets (of woord) breng je de door jou gekozen contacten op de hoogte van je locatie én toon je hen de live beelden van je gsm. Alle kleine beetjes kunnen helpen. 

Voor zo’n €24 per jaar geniet je van alle Premium-features van de app. 

2. Life360 

Is die ene huisgenoot nog steeds niet terug van die date? Even kijken of ze nog in dat parkje zit? Via Life360 (beschikbaar voor Apple en Android) kun je je locatie delen met vrienden of familie. Je ziet er wie zich waar juist bevindt en hoe ze zich verplaatsen. Heeft iemand hulp nodig? Met de ingebouwde alarmknop kun je gemakkelijk je familie of vrienden contacteren. 

Voor zo’n €4,49 per maand geniet je van alle Premium-features van de app

3. WhatsApp 

WhatsApp (beschikbaar voor Apple en Android) ken je ongetwijfeld al, maar wist je dat ook deze app een ‘deel mijn locatie’-functie heeft? Zolang je telefoon niet volledig uit staat, stuurt WhatsApp je locatie door naar wie je wilt. WiFi of bereik? Niet nodig. Je kunt ook een timer instellen, zodat je locatie voor bijvoorbeeld een uur lang wordt gedeeld.

4. Shortcut naar de hulpdiensten 

Worst case scenario: ben je in gevaar en moet je zo snel mogelijk de hulpdiensten verwittigen? De kans is groot dat ook jouw telefoon een ingebouwde shortcut heeft, zodat je snel hulp krijgt. Gebruik je een iPhone? Druk dan vijf keer snel na elkaar op de aan- en uitknop. Of hou een geluidsknop en de aan- en uitknop lange tijd ingedrukt. Heb je een telefoon van Samsung? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een ingebouwde feature, waarmee je een foto kunt sturen naar een van je contacten. Check it out! 

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…