Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Moederdag: de Gezond.be-lezers zetten hun mama in de bloemetjes

Birte Govarts
4 min read

Moederdag: er is geen betere gelegenheid om je mama in de spotlights te zetten én te bedanken. Met een tekstje en foto in dit artikel, bijvoorbeeld!

‘Ons mama’ke!  Het is ondertussen al veertien jaar geleden dat mijn vader een hartaderbreuk kreeg en in een rolstoel belandde. Sindsdien zorgt mama voor hem, met de nodige ups en downs. Bewonderenswaardig! Ze zet zichzelf altijd op de tweede plaats. Kinderen, kleinkinderen … elke bezoeker wordt in de watten gelegd: een koekske, cake, haar zelfgemaakte soepen … Niemand zegt er nee tegen! En dan heb ik het nog niet eens gehad over haar beroemde ‘Bonniespaghetti’. Mijn jongste dochter eet niet graag spaghetti, maar ‘Bonniespaghetti’ gaat er altijd in.  Ondertussen kan ik ‘m ook al maken, maar dan zeggen ze dat de ‘Bonnietouch’ ontbreekt … Ze staat ook altijd klaar met raad en daad, een dikke knuffel … kortom ze is een schat van een vrouw!’

Peggy

‘Mijn mama Sylvia is een superlieve en -grappige vrouw die me altijd heeft gesteund en bijgestaan. I love you, mama!’

Sarah

‘Mijn mama is de allerbeste, omdat ze ook de beste oma is!’

Bert

‘Van mei 2019 tot mei 2020 was ik in behandeling voor huidkanker. Dat betekende dat ik iedere drie weken om immuuntherapie moest gaan. Mijn mama heeft mij altijd bijgestaan, alleen de laatste drie behandelingen mocht ze niet mee vanwege corona. Het is slechts een van de vele redenen waarom ik mijn mama doodgraag zie. Ze betekent ALLES voor mij!’

Nanine

‘Vandaag is het dubbel feest. Niet alleen vieren we immers moederdag, maar ook het feit dat onze mama eindelijk op pensioen is. Jarenlang werkte ze hard en leefde ze daarnaast in functie van haar zes kinderen en twee pleegkinderen. Ze heeft een groot hart, en zorgde er niet alleen voor dat we een hechte thuis hadden, maar doorstond ook jarenlang onze zotte fratsen én hielp ons allemaal aan een rijbewijs. Altijd stond ze voor ons klaar, maar nu is het hoog tijd om zelf te genieten van het leven, de kinderen en de kleinkinderen. Bedankt voor alles, mama en mémé, wij houden van je!’

Sara

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…