Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De mooiste natuurgebieden van de Canarische Eilanden

Camille
3 min read

Als je houdt van ecotoerisme en een ongerepte natuur, dan vind je op de Canarische Eilanden idyllische plaatsen. Ieder eiland heeft zijn eigen nationale parken, natuurparken en beschermde landschappen waar je van een ongekende schoonheid kunt genieten. De pracht van de natuur gaat hand in hand samen met de gastvrije bevolking en vaak eeuwenoude kostuums en plaatselijke tradities. Overal vind je beschermde gebieden die de Canarische Eilanden een mystieke uitstraling geven. Onbeschrijflijk indrukwekkende vulkanische landschappen op Lanzarote en Fuerteventura, maar ook de groene landschappen van La Gomera en La Palma geven je de kans om eens even helemaal te ontspannen.

Een kort overzicht van de mooiste natuurgebieden

De Canarische Archipel bestaat uit meerdere eilanden die allemaal hun eigen identiteit, karakter en eigenschappen hebben. Je ziet hier hoe de kracht en invloed van de natuur een landschap kunnen vormen en met dezelfde snelheid weer kan wegnemen. Bekijk de Canarische Eilanden eens op een andere manier dan vanaf een strandstoeltje op de overigens ook adembenemende stranden.

  • Tenerife is uiteraard de thuisbasis van het El Teide National Park. De Pico del Teide is de bekendste berg van de Canarische Eilanden en de hoogste berg van Spanje. Het park ligt te midden van het eiland en heeft mooie groene uitlopers en een afwisselende vegetatie. In de wintermaanden is de bergtop met sneeuw bedekt en steekt schril af met de aangename temperaturen op de stranden.
  • Natuurparken op Gran Canaria. Gran Canaria wordt ook wel eens een miniatuurcontinent genoemd. Dat is zeker niet voor niets. Van de droge en spectaculaire zandduinen bij Maspalomas, Duna de Maspalomas, naar het weelderige groene Park van Doramas. Laat je verrassen door de groene binnenlanden waar een rotsachtig landschap zich afwisselt met oase-achtige stukken natuur. Zie de originele grotten waar de bevolking vroeger woonde en laat je oog vallen op de moderne woningen die nog steeds deels in de grotten zijn gebouwd.
  • Als je op vakantie gaat naar Lanzarote dan is een bezoek aan het Nationale Park Timanfaya een absolute aanrader. Het behoort tot de drukst bezochte parken van de Canarische Eilanden en het is een beschermd natuurgebied waar je spectaculaire vulkanische landschappen zoals La Geria kunt zien.
  • De beschermde parken op het eiland Fuerteventura worden gekenmerkt door het overwegend dorre landschap. Tot de meest bekende parken behoren onder meer Dunas de Corralejo en het Nationale Park van Isla de Lobos.
  • Ontdek het prachtige La Palma. La Palma is géén massabestemming. La Palma is bekend om de groene natuurlijke landschappen die je kunt bezichtigen in onder meer het Natuur Park van Caldera de Taburiente. Ongerepte natuur in combinatie met traditionele dorpen waar het massatoerisme nog niet is doorgedrongen. Als je daar naar op zoek bent, is La Palma een ware droombestemming.
  • La Gomera. Een vakantie of bezoek aan het kleine eiland La Gomera is niet compleet zonder het Garajonay National Park te zien. Een beschermd natuurgebied waar je uitgestrekte laurierbossen ziet.
  • El Hierro. Het kleinste Canarische Eiland heeft een aantal van de mooiste landschappen die je in de archipel kunt vinden. Van vulkanische kegels en lava stromen, gaat het landschap over in groene pijnboombossen, groene weiden en laurierbossen. Op El Hierro vind je parken als het Frontera Rural Park en de natuurparken van Mancafete en Roques de Salmor.
Door Camille

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…