Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Mythe ontkracht: alternatieven voor afrodisiaca die je wél in de mood brengen op Valentijn

Lisa Piotti
4 min read

Valentijn staat voor de deur en dat betekent: liefde, romantiek en – jawel – stomende seks. Was jij van plan om je partner te verwennen met aardbeien, oesters of chocolade? Jammer genoeg is het bevorderend effect van deze voedingswaren op je libido nooit bewezen. Maar niet getreurd: Deliveroo en seksuoloog Chloé De Bie stelden hét recept voor de perfecte spicy night samen.

‘Al sinds heel lang geloven mensen in wondermiddeltjes die zinnenprikkelend zouden werken. Het woord afrodisiacum zou afstammen van Afrodite, de godin van de liefde en de schoonheid. Bepaalde kruiden of voedingsmiddelen werden verkocht als liefdesdrankjes en dat zien we vaak terug in films. Niet zo gek dus dat we vandaag nog steeds denken dat er verschillende voedselsoorten zijn die lust zouden opwekken, terwijl dat eigenlijk volledig onterecht is. Vanuit zowel fysiologisch als biologisch standpunt hebben we geen bewijs dat afrodisiaca echt lustopwekkend zijn voor ons lichaam. Ze zorgen daarentegen wel voor een soort placebo-effect.’, zegt seksuoloog Chloé De Bie.

Ondanks het feit dat afrodisiaca niet voor het gewenste effect zullen zorgen, is het toch mogelijk om je zintuigen te prikkelen met voedsel. Het gaat dan niet om wat je eet, maar wel om wat je met dat eten doet. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook de vorm en kleur van voedsel speelt een rol. Abrikozen, perziken en vijgen werken erotiserend omdat ze op een vulva zouden lijken. Het mannelijke geslachtsdeel wordt dan weer vergeleken met bananen, aubergines en asperges.

Speciaal voor Valentijn stelt Chloé dan ook een menu op met tips & tricks voor een zwoele date night. ‘Maak het gezellig, doe moeite, laat dat eten bezorgen en focus je volledig op je partner, zonder stress.’

Apéro: sexy cava

Start de avond met een aperitief en zet meteen de toon, zo kun je ervoor kiezen om cava in de navel van je partner te gieten in plaats van in glazen. Laat je tong langzaam over het lichaam van je partner glijden, tot je de cava uit de navel oplikt.

Voorgerecht: setting the scene

Het komt allemaal neer op het opbouwen van een bepaalde sfeer. Na de spicy apéro, neem je een stapje terug, en tease je je partner door de tafel of salontafel romantisch te maken met kaarslicht. Zet je favoriete muziek op en daag elkaar uit om terug te denken aan mooie momenten: de eerste date, de eerste kus,…

Hoofdgerecht: not your average blind date

Het diner wat speelser maken? Bestel kleine deelgerechten, blinddoek elkaar en laat je partner blind proeven of waan je Samantha in Sex & The City en bedelf jezelf onder sushi als verrassing voor je partner: eten mag enkel zonder handen. 

Dessert: sensueel zoet

Heb je toch zin in aardbeien met chocolade als dessert? Dat kan zeker! Het is niet omdat dit afrodisiacum geen effect heeft op je verlangen, dat je er geen culinair orgasme van kunt krijgen. Zo kun je ervoor kiezen om de aardbei in de mond te nemen en die dan door te geven aan je partner of er samen van te eten. 

Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…