Overheerlijke zomerse slaatjes

overheerlijke-zomerse-slaatjes.jpg

In de zomer verlangen veel mensen naar een heerlijke en lichte salade. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een paar salades nader belicht.

Salade van avocado, tomaat, paprika en rode ui

Zes porties van deze zomerse salade maak je in een handomdraai met de volgende producten:

  • 2 schoonmaakte avocado,
  • 1 rode ui,
  • 1 paprika,
  • 1 grote tomaat,
  • een halve bos fijngesneden verse koriander,
  • het sap van een halve limoen,
  • zout en peper naar smaak.

Bereiden van de salade

De avocado, rode ui, paprika en tomaat in blokjes snijden en samen met de koriander en het limoensap goed mengen. Om de salade op smaak te brengen kun je zout en peper naar smaak toevoegen.

Avocadosalade met aardbeien

Deze avocadosalade wordt op smaak gebracht met een zelfgemaakte dressing. Deze dressing is overigens ook goed te gebruiken bij een heleboel andere salades.

Voor de salade heb je de volgende producten nodig:

  • 150 gram groene sla,
  • 1 schoongemaakte avocado,
  • 10 aardbeien,
  • 50 gram gehakte pecannoten.

De dressing bevat de volgende ingrediënten:

  • 2 eetlepels basterdsuiker,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 2 dessertlepels honing,
  • 1 eetlepel appelazijn,
  • 1 theelepel citroensap.

Bereiden van de salade

De avocado en de aardbeien schoonmaken en in plakjes snijden. De schoongemaakte en gewassen sla in een vrolijke schaal doen en legt hierop de, in plakjes gesneden, avocado en aardbeien.

Bereiden van de dressing

De basterdsuiker, olijfolie, honing, appelazijn en het citroensap in een schaaltje doen en opkloppen. Deze dressing sprenkel je vervolgens over de salade. Tot slot garneer je het geheel door er de gehakte pecannoten over te strooien. De salade kun je hooguit 2 uur in de koelkast bewaren. Beter is het echter om dit zomerse gerecht direct te serveren.