Salade met gegrilde kip, avocado en aardbeien

salade-met-gegrilde-kip-avocado-aardbeien.jpg

Langere dagen, warmere nachten, vogeltjes die fluite,… We voelen allemaal de zomer dichterbij komen. Een verfrissende lunch kan dan al eens smaken. Of ook als je nog niet helemaal klaar bent voor de zomer kan dit gezonde slaatje je helpen om je lijn te behouden. Fruit: check (aardbei), gezonde vetten: check (avocado) en eiwitten: check (kip). Ja hoor, dit is de perfecte salade om zonder schuldgevoel te verorberen tijdens de warmere dagen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 tl olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn
  • 1 tl suiker
  • ¼  tl zout
  • ¼ tl zwarte peper
  • 2 kipfilets (zonder het vel)
  • Becel Bakken en Braden margarine
  • 8 grote aardbeien
  • 300 gram verse spinazie (blaadjes)
  • 1 avocado (geschild, ontpit en in stukjes)
  • 3 fijn gesneden rode ajuinen
  • 25g fetakaas
  • 2 el geplette amandelen

Bereiding

  1. Meng olijfolie, suiker, zout, peper en de balsamicoazijn in een kleine kom tot alles goed gemengd is.
  2. Leg de stukken kip in de saus die je net gemaakt hebt en bedek met folie. Laat zo’n 30 minuten tot 2 uur staan in de koelkast zodat de kip de lekker gemarineerd wordt.
  3. Gebruik de margarine om een grillpan in te vetten en zet het vuur op medium.
  4. Leg de stukken kipfilets in de pan en laat elke kant 3 minuten bakken.
  5. Zet het vuur op een lager pitje en grill de kip door de stukken om de 5 minuten om te draaien. Doe dit zo’n 20-25 minuten. Controleer af en toe of de kip al gaar is, de baktijd hangt uiteraard ook af van de dikte van je stukken kip.
  6. Laat hierna de kip 5 minuten afkoelen en snij daarna in stukjes.
  7. Gooi de spinazie, aardbeien en rode ajuin in een diepe kom. Giet de rest van de dressing over de spinazie en roer om.
  8. Voeg de avocadoblokjes, kip, fetablokjes en amandelen toe. Meng alles nog eens goed en serveer op een diep rond bord.

Geniet ervan!