Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

SOS sleur! Hoe kun je de romantiek terug in je relatie krijgen?

Gezond.be
3 min read

Geschreven met input van dokteronline.com.

De meeste relaties beginnen vol romantiek. Je doet allerlei leuke dingen samen en je kunt niet van elkaar afblijven. Maar naar mate de tijd vordert raak je steeds meer gewend aan elkaars aanwezigheid en maak je minder tijd voor enkel jullie twee. Zo raakt de romantiek deels buiten beeld. Hoe kun je die romantiek toch terugkrijgen in je relatie?

Date night

Tijd voor elkaar moet je prioriteren. Plan daarom een vaste date night in voor alleen jullie twee. Het liefst elke week, maar anders een keer in de twee weken. Doe een romantisch etentje waarbij je lekker kunt bijpraten met elkaar en weer helemaal kunt connecten. Kruip tegen elkaar aan op de bank bij een romantische film met wat kaarslicht, of ga naar de bioscoop als de coronamaatregelen dat toelaten. Het is zo belangrijk om tijd voor elkaar te maken, ook als je een druk leven hebt. Jullie hebben ervoor gekozen om jullie leven samen door te brengen, probeer dan niet volledig langs elkaar heen te leven.

Seksuele fantasieën

Het is niet raar als met het verstrijken van de tijd ook de seksuele spanning minder wordt. Je weet allebei inmiddels wel zo’n beetje wat je krijgt. Maar dat betekent niet dat je op seksueel vlak ook alles krijgt wat je wellicht zou willen. Het uitspreken van je seksuele fantasieën naar elkaar en het ervoor open staan om die ook in de praktijk te brengen kan weer wat van die spanning terugbrengen. Kun je een mannelijke partner desondanks niet interesseren in seks? Dat hoeft niet per se desinteresse te zijn, maar kan ook lichamelijke oorzaken hebben, zoals een testosterontekort. Het kan geen kwaad om met de huisarts te praten over het libido verhogen, want dat kan tot de oplossing van het probleem leiden.

Kaartjes schrijven

Het kan geen kwaad om je met enige regelmaat af te vragen wat je in elkaar ziet en waarom je samen bent. Schrijf elkaar daarom regelmatig een lief kaartje over wat je voor elkaar voelt. Dat kan op jullie jubileum en met Valentijnsdag, maar natuurlijk ook veel vaker. Het is toch immers altijd leuk om te horen dat je geliefde nog steeds heel veel van je houdt en nog steeds oud wil worden samen met jou?

Leg je er in ieder geval niet bij neer dat er weinig romantiek in jullie relatie zit. Daar kun je namelijk echt zelf iets aan doen, en die moeite is je relatie zeker waard!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…