Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Het geheim achter de grootste sporters aller tijden, nu onthuld in het boek ‘Topsporters zijn CEO’s’

Gezond.be
4 min read

Wat maakt dat slechts enkelingen zoals Wout van Aert, Rafael Nadal of Tadej Pogačar uitgroeien tot echte superkampioenen? Die vraag zette Xavier Verellen aan om in het leven te duiken van de allerbeste atleten en een verklaring te vinden voor hun succes. Op die weg ontdekte hij dat al deze topsporters een aantal vaardigheden en karakteristieken delen met goede CEO’s.

Topsporters zijn dan ook CEO’s van hun team of van hun eigen carrière, zoals ook CEO’s topsporters zijn die het aan de top van het bedrijfsleven volhouden. Ze delen een heldere strategie, een duidelijk doel en een scherpe intelligentie. Ze zijn in staat om heel wat parameters en veranderende omstandigheden in te schatten. Ze creëren een team dat voor hen door het vuur gaat en beschikken over een ijzersterk karakter om er te staan wanneer het moet.

Topsporters zijn CEO's - Xavier Verellen
Topsporters zijn CEO’s – Xavier Verellen

Xavier Verellen neemt je mee door de formule die een topsporter tot een superkampioen kroont, aangevuld met de meest gelezen opiniestukken van Business AM en Newsweek.

In zijn boek vind je een verklaring over:

  • Waarom Van Aert een echte leider is.
  • Waarom Van der Poel op het eenzame genie Messi lijkt.
  • Waarom Van Aert Van der Poel de volgende jaren zal overtroeven.
  • Waarom Evenepoel best een andere ploeg zoekt.
  • Waarom de Rode Duivels waarschijnlijk nooit een groot toernooi zullen winnen.
  • Waarom Federer, Woods en Nadal de grootsten aller tijden zijn.
  • Waarom de Red Lions voldoen aan de ‘Grootste-Aller-Tijden’-formule.
  • Waarom Pogačar de nieuwe Merckx is.

De lessen die hieruit te trekken vallen, zijn niet alleen relevant voor topsporters, coaches en de gepassioneerde sportliefhebber. Ze laten zakenlui, CEO’s, managers en ondernemers toe om met een frisse blik naar hun eigen activiteiten te kijken, om ze toe te passen en te excelleren in hun sector of industrie. Want slagen in het bedrijfsleven, is meer dan ooit topsport.

Het boek is te verkijgen via topsporterszijnceos.businessam.bebol.com en in de boekhandels.

Wie is Xavier Verellen?

Xavier Verellen
Xavier Verellen

Xavier Verellen studeerde af als Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen en Master in Accountancy en Finance. Zijn interesse in media leidde hem tot zijn studie journalistiek aan de Universiteit van Utrecht.

Sinds 2019 is hij actief als columnist voor Business AM en Newsweek. Zijn sportcolumns met een sterk zakelijke insteek behoren allemaal tot de best gelezen columns van het sterkst groeiende medium in België. Deze columns vormden de inspiratie voor dit boek.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…