Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat doet dagelijks autorijden met je lijf en brein?

Fien De Bruycker
4 min read

Geschreven met input van Travelcard

Het is voor veel Belgen dagelijkse kost, de ellenlange en vervelende autoritten. Met de auto naar het werk, met de auto boodschappen doen, met de auto de kinderen overal heenbrengen en met de auto naar dat uitje dat je gepland had. Weinig mensen staan stil bij het aantal uur dat ze in de auto doorbrengen, en toch heeft het tal van gevolgen voor je lichaam en brein die jouw aandacht verdienen.

Je hebt minder tijd voor leuke dingen

Alle tijd die je in je auto spendeert, gaat af van de tijd die je hebt om leuke dingen voor jezelf of met anderen te doen en dat kan behoorlijk frustrerend werken. En laat het nou net die zaken zijn die een grote invloed hebben op jouw geluksgevoel. Een verminderd geluksgevoel en een dalend humeur zorgen voor een aanzienlijke vermindering van jouw mentale welzijn en dat is op zich al een zeer jammere zaak.

Je ervaart elke dag de stress van het verkeer

Deelnemen aan het verkeer brengt stress met zich mee, zoveel is zeker. Je raakt gefrustreerd dat de rit niet vooruit gaat, je ergert je aan het gedrag van andere weggebruikers en je wordt moedeloos als je denkt aan alle andere zaken die je die dag nog voor elkaar moet zien te krijgen. Stress is niet alleen een bron van een verminderd mentaal welzijn, het is ook van grote invloed op jouw lichamelijk welzijn. Wist je dat stress in het verkeer zorgt voor een hoger vetgehalte en hogere suikerniveaus. Logisch ook, wat heb je anders te doen tijdens het aanschuiven dan iets lekkers naar binnen te werken? Het geeft je even een geluksmomentje, maar dan wel eentje dat je op lichamelijk gebied moet bekopen.

Je zit een groot gedeelte van de dag stil

Mensen die vaak in de auto vertoeven, hebben een aanzienlijk minder goede conditie. Alle tijd die je zittend achter het stuur doorbrengt, gaat af van de tijd dat je kan bewegen en die ervoor zorgt dat je aan je dagelijkse portie gezonde beweging komt. Al eens aan gedacht om wat vaker de fiets te nemen of kortere trajecten te voet te doen. Op die manier ontsnap je aan het lange stilzitten, hou je jouw spieren en gewrichten soepel en kan je bovendien je gedachten ergens anders op richten dan op dat drukke verkeer.

Een tankkaart aanvragen

We gaven hierboven al enkele tips om van dat vervelende gevoel in de auto af te raken, er is echter nog een belangrijke tip die we je niet willen onthouden. Ken jij al het gemak en comfort van een tankkaart? Je kunt een tankkaart aanvragen waar je op veel plaatsen mee terecht kan en waardoor je niet steeds moet zorgen dat je voldoende geld of je bankkaart op zak hebt. Met een tankkaart neem je al een heel stuk van jouw verkeersfrustraties weg en kan je ontspannen de baan op. Vraag vandaag nog jouw tankkaart aan en geniet van de zekerheid van een tankstation dicht bij en het gemak van betaling. Vandaag een tankkaart aanvragen zorgt ervoor dat je snel minder stress over tanken zult ervaren. 

Door Fien De Bruycker

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…