Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat niemand je ooit vertelde over je eerste keer op een dating app

Gezond.be
3 min read

Er is voor alles een eerste keer. Al deze ‘eerste keren’ brengen zenuwen en een zekere mate van ongemakkelijkheid met zich mee, want zijn we wel voldoende van alles op de hoogte zodat we geen flater begaan of iets fout doen? Heb jij nog een aantal ‘eerste keren’ voor de boeg en zit je nog vol vragen? Dating app Fruitz brengt je helemaal up-to-date met de belangrijkste zaken die je moet weten over je eerste keer op een dating app.

Je zal niet met iedereen matchen

Helaas zal niet iedereen die jij naar rechts swipet, jou ook naar rechts swipen. Maar maak je hier geen zorgen om want dat is volkomen normaal! De kans dat jij je nog herinnert wie je niet terug geliked heeft is heel klein, want je zal zoveel verschillende profielen tegenkomen. Zelf zal je ook niet in iedereen geïnteresseerd zijn die op je scherm verschijnt. Maar een belangrijke tip van Fruitz: neem de tijd om iemands bio te lezen en wat meer over die persoon te weten te komen voordat je beslist welke kant op te swipen en raak niet gefrustreerd, je match komt wel.

Je komt hoogstwaarschijnlijk mensen tegen die je in real life kent

Beeld je deze situatie in: je bent aan het swipen en plots kom je het dating profiel van iemand op je school tegen. Paniek? Helemaal niet! De kans is namelijk heel groot dat je op dating apps een bekend gezicht tegenkomt omwille van de afstandsradius die je hebt ingesteld. Als je geen interesse hebt in deze persoon, kan je het gewoon negeren en wanneer je die persoon tegen het lijf loopt kan je er samen eens om lachen! Ze gebruiken duidelijk ook dating apps zoals jij, dus geen reden voor schaamte. Of had je deze persoon stiekem al eens gespot op de campus maar was je te verlegen om een gesprek te starten? Wel, dan is dit je kans!

Niet iedereen zoekt wat jij zoekt

Niet iedereen op een dating app is op zoek naar een serieuze en exclusieve relatie. Daarom is het belangrijk om al bij het begin van een match eerlijk te zijn over je gevoelens en wat je precies zoekt in iemand. Of dat nu een serieuze relatie is, een leuke date zonder verwachtingen, een friends-with-benefits of een onenightstand.

Het is helemaal oké om iemand te blokkeren

Is iemand gemeen of vervelend tegen je op een dating app? Heel eenvoudig: gewoon blokkeren! Het is helemaal niet onbeschoft en het komt vaker voor dan je denkt. Jouw gevoel komt op de eerste plaats en het allerbelangrijkste is dat je een plezierige ervaring hebt in een veilige omgeving. En vergeet niet: door iemand te blokkeren kan je ook iemand anders helpen om een gelijkaardige vervelende situatie te voorkomen.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…