Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat niemand je ooit vertelde over je eerste keer seks

Gezond.be
4 min read

Er is voor alles een eerste keer. Al deze ‘eerste keren’ brengen zenuwen en een zekere mate van ongemakkelijkheid met zich mee, want zijn we wel voldoende van alles op de hoogte zodat we geen flater begaan of iets fout doen? Heb jij nog een aantal ‘eerste keren’ voor de boeg en zit je nog vol vragen? Dating app Fruitz brengt je helemaal up-to-date met de belangrijkste zaken die je moet weten over je eerste keer seks.

Het kan pijn doen

Dit wil je misschien liever niet horen, maar bij sommige mensen kan een eerste keer pijn doen en kan je een beetje bloedverlies ervaren. Zoiets hangt af van persoon tot persoon en je kunt het helaas niet voorspellen of voorkomen. Als dit je stress en schrik oplevert, is het uiterst belangrijk om hierover een open gesprek te hebben met je bedpartner en af te spreken het langzaam aan te doen. Schaam je hier vooral niet over, want bloedverlies en lichte pijn komen bij meer vrouwen voor dan je denkt, vaak wordt hier gewoon niet openlijk over gecommuniceerd.

Je bent hoogstwaarschijnlijk niet de enige maagd om je heen

Voel je niet onder druk gezet om seks te hebben omdat sommige van je vrienden al seks hebben gehad en denk niet ‘iedereen doet het al’, want geloof het of niet, niet iedereen doet het. Het is absoluut geen schande om maagd te zijn. Het belangrijkste is dat je wacht tot je voelt dat het het juiste moment is, volledig op je eigen tempo.

Het is waarschijnlijk niet zoals in seksscènes op TV

Baseer je verwachtingen voor je eerste keer niet op wat je in films ziet. Seksscènes worden nooit in één take opgenomen, acteurs moeten zich vaak herpositioneren en regisseurs weten perfect waar ze op moeten focussen zodat de scène er op het grote scherm goed uitziet. Wat je op televisie of in een serie ziet is dus meestal absoluut geen realistisch beeld van hoe mensen in de realiteit seks hebben.

Je eerst keer is geen maatstaf voor toekomstige seks

Het mooie aan seks is dat het telkens opnieuw een andere ervaring is, of het nu met dezelfde partner is of met verschillende. Misschien had je meer verwacht van je eerst keer, maar dat betekent niet dat de volgende keren ook zo zullen zijn. Verschillende factoren zoals partner, het ervaringsniveau en de zin in experimenteren spelen allemaal mee. Hoe vaker je seks hebt met iemand, hoe meer je ingespeeld raakt op elkaar, hoe meer jullie weten van elkaar wat kan en niet kan, en hoe soepeler het zal aanvoelen. 

Zeg wat je wilt én vooral wat je niet wilt

Misschien wel het allerbelangrijkste wat je op voorhand moet weten: luister naar je gevoel. Je hoeft niets te doen waar je je niet prettig bij voelt en dat moet jouw bedpartner ook accepteren. Is er een bepaalde wens of behoefte die je hebt tijdens je eerste keer? Wees hier dan open en eerlijk over en vertel het aan je bedpartner zodat jouw eerste ervaring je het allerbeste gevoel meegeeft.

Er is een grote kans dat je geen orgasme krijgt, maar dat betekent niet dat je hoeft te faken

Wanneer je voor de eerste keer vaginale seks hebt, is er een grote kans dat je geen orgasme zal voelen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 75% van de vrouwen geen hoogtepunt kan bereiken met enkel vaginale penetratie. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld je gemoedstoestand, maar maak je hier helemaal geen zorgen om. Ga op ontdekkingstocht en ondervind geleidelijk aan welke prikkels een climax bij je opwekken. Dit betekent ook niet dat je daarom hoeft te faken. We denken vaak dat seks draait om harde en wilde geluiden maken, maar als je je hierbij niet comfortabel voelt zal niemand opkijken als je tijdens seks weinig of geen geluid maakt.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…