Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Water Challenge: verbruik een maand lang minder water (en blijf de tips nadien ook toepassen)

Gezond.be
2 min read

Op 1 mei ging de Water Challenge van start. Met dit initiatief wil Join For Water het thema water een maand lang onder de aandacht brengen én ons op een leuke en interactieve manier aansporen om minder water te verbruiken.

Wie deelneemt aan de Water Challenge krijgt wekelijks bespaartips, opdrachten en uitdagingen die je helpen bewust om te gaan met water, zonder al te grote inspanningen te leveren. Joint For Water wil 10.000 – en als het kan natuurlijk meer – deelnemers verzamelen die samen zo’n 160 miljoen liter water kunnen besparen.

Het is belangrijk om te beseffen dat we niet enkel water verbruiken aan de kraan, maar bijvoorbeeld ook via de kleding die we kopen en het voedsel dat we eten.

In België importeren we 75% van het totale volume water dat we verbruiken. Er worden namelijk veel groenten, fruit, vlees, kleding en andere producten ingevoerd uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Daardoor zijn we sterk afhankelijk van buitenlandse watervoorraden, soms zelfs uit landen waar nog niet alle inwoners over drinkwater beschikken of uit landen die zelf kreunen onder watertekorten.

Tips waarmee je onze watervoorraden beschermt of thuis water bespaart

  • Vaker plantaardig of vegetarisch eten.
  • Minder voedsel weggooien. Per kilo weggegooide etensresten, gooi je ook 1280 liter water in de vuilnisbak.
  • Korter douchen (bespaar 10 liter per minuut), een spaarknop op het toilet installeren (bespaar 5 liter per wc-beurt), je aan de lavabo wassen in de plaats van onder de douche (bespaar 50 liter per wasbeurt).

Inschrijven voor de Water Challenge kan via waterchallenge.be.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…