Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Welke massage heb jij nodig in de herfst?

5 min read

De zomer is nog maar net achter de rug, maar je vakantie lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Daarbij beginnen de dagen te korten, de temperaturen te dalen, de wind wakkert aan en je wordt steeds vaker gezegend met een regenbui. We schetsen hieronder enkele veelvoorkomende kwaaltjes in de herfst en de meest geschikte massages om deze aan te pakken!

1. Ik heb moeite met rust vinden

De herfst nodigt je uit om je wat vaker terug te trekken en je rust te nemen. Dat is de natuurlijke cyclus. ‘Maar daar heb ik helemaal geen tijd voor!’ Het is in je hectische dagelijkse leven soms lastig om het rustig aan te doen. Toch is het essentieel om goed voor je lichaam en geest te zorgen, zodat je in balans blijft. Heb je moeite met rust vinden, dan is een klankmassage een aanrader. Droom weg op de klanken van de klankschalen, gongs en sounds. De trillingen zorgen ervoor dat lichaam en geest gemakkelijker spanningen loslaten. Doordat ons lichaam voor een groot deel uit water bestaat, kan deze massage diep inwerken. Bekijk hier eens deze Cursus Klankmassage.

2. Ik heb het snel koud

Ben je een echte koukleum? Hoeven de temperaturen maar een klein beetje te dalen en zit jij dan al te bibberen van de kou? Dan kan regelmatig een verwarmende massage ondergaan uitkomst bieden, bijvoorbeeld één keer in de twee weken. De massage zorgt ervoor dat je bloedcirculatie wordt geoptimaliseerd. Denk dan vooral aan een massage, zoals de hot stone massage. De warme stenen in combinatie met de massagetechnieken zijn een ware weldaad. Niet alleen tijdens de massage, maar ook in de dagen erna zul je de positieve effecten kunnen ervaren. Een andere tip voor wie snel last heeft van koude voeten of wintertenen is een Thaise voetmassage.

3. Ik word snel somber in de herfst

Ben jij iemand die bij het afscheid van de zomer alles somber inziet? Je voelt je lusteloos en hebt nergens zin in. Massage kan een positieve invloed hebben op je gemoed. Het zorgt ervoor dat de aanmaak van stresshormonen die je uitputten, zoals cortisol en adrenaline, wordt teruggebracht. Tegelijkertijd wordt er endorfine aangemaakt, dat je een geluksgevoel geeft. Een klassieke ontspanningsmassage is dan voor jouw ideaal. De positieve werking kan versterkt worden met aromatherapie door essentiële olie te verstuiven in de behandelruimte of toe te passen in de massageolie. Geschikte essentiële oliën zijn onder andere bergamot, lavendel, Frankincense en Ylang ylang.

4. Ik verlang terug naar de zomer

Wanneer de herfst aanbreekt en je wordt overrompeld door de eerste grijze dagen, dan is het niet vreemd dat je weer verlangt naar de zomer. Helaas moet je daar nog heel lang op wachten… Wist je dat je tijdens een lomi lomi samudra massage zodanig kunt wegdromen dat je het gevoel krijgt alsof je op een tropisch strand bent? Deze complete lichaamsmassage wekt vanwege de ritmische massagetechnieken de associatie op van de golven van een rustige oceaan. Deze massage vindt zijn oorsprong in Hawaii. De vloeiende en lange strijkende bewegingen worden grotendeels uitgevoerd met de onderarmen. Hierbij wordt heerlijk geurende olie gebruikt. De massagetherapeut behandelt je hele lichaam. De uitvoering van deze massage doet denken aan een dansritueel. Je leert er meer over in deze Cursus Lomi Lomi Samudra Massage.

5. Ik heb verkrampte spieren

Terug aan het werk, stress, onverwachte kou en plensbuien? Dat is het recept voor verkrampte en pijnlijke spieren! Bij mensen die dagelijks veel uren achter de computer zitten, kan de spanning en pijn zich vooral ophopen in de spieren in de nek, armen, schouders en rug. Herken je dit? Dan heb je een stoelmassage nodig. Tijdens een korte massage in een ergonomische stoel worden de knopen in je spieren los gemasseerd en de spanningen ‘weggetoverd’. Deze massage kan prima op de werkvloer gegeven worden. Stel het eens voor op je werk! Je collega’s zullen jouw idee vast toejuichen. Of maak er zelf werk van door deze eendaagse Cursus Stoelmassage te volgen.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…