Het blijft heerlijk zomers weer, dat vraagt om zomerse receptjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze zomerse pastasalade met makreel? Ontdek snel het recept!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 à 400 gram pasta (fusilli bijvoorbeeld)
- Rio Mare Gegrilde Makreel
- Zongedroogde tomaten
- Rode paprika
- Komkommer
- Feta
- Italiaanse kruiden
- Extra vierge olijfolie
Bereiding:
- Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Was en snij ondertussen de rode paprika en komkommer in blokjes. De zongedroogde tomaten kun je eventueel ook een paar keer doorsnijden.
- Mix een paar eetlepels extra vierge olijfolie met een lepeltje Italiaanse kruiden. Giet dit over de gesneden groenten. Voeg blokjes feta toe (naar eigen smaak).
- Snijd de makreel in stukjes en voeg ook deze toe.
- Wanneer de pasta klaar is laat je deze uitlekken en afkoelen. Na 5 à 10 minuten kun je de pasta met de rest van je ingrediënten mengen.
- Dek je schaal goed af en zet deze in de koelkast om goed af te koelen. Een pastasalade is namelijk nog lekkerder wanneer deze goed koud is.
Smakelijk!