7 Zomerse wraps: heerlijke recepten

Zomerse wraps

In de zomer heb je vaak minder zin in grote ovenschotels en zware warme gerechten. Een ideale oplossing om tijdens de warmere maanden toch heerlijk te eten zijn wraps.

Met onderstaande 7 recepten kun je vaak nog wat ingrediënten gebruiken die je toch al in je koelkast had staan om binnen de kortste keren een lekkere maaltijd op tafel te hebben staan!

Recept 1: Zomerse wraps met kipfilet en pesto

Deze wrap is heerlijk verfrissend in de zomer!

Ingrediënten

  • Wraps
  • Pesto
  • Rucola
  • Plakjes kipfilet
  • Cherrytomaatjes
  • Komkommer
  • Peper en zout

Bereiding

  • Om deze wraps te maken, smeer je allereerst de wraps in met een laagje pesto. Je kunt hiervoor pesto uit een potje, maar ook verse pesto, zelfgemaakt of uit het koelvak, gebruiken.
  • Daarna beleg je de wraps met een plakje kipfilet en verdeel je wat rucola erover.
  • Snijd de komkommer en de tomaat in plakjes en verdeel deze over de rucola.
  • Je kunt de wraps daarna nog op smaak brengen met wat zout en peper, om ze vervolgens op te rollen. Heerlijk genieten maar!
Een wrap is heerlijk verfrissend in de zomer!

Recept 2: Vegetarische wraps met hummus, ratatouille en kikkererwten

Natuurlijk zijn er ook heerlijke wraps zonder vlees of vis die je kunt maken als je vegetariër bent of als je eens vegetarisch wil eten. Probeer zeker eens deze lekkere optie met onder andere hummus!

Ingrediënten

  • Wraps
  • Hummus
  • Paprika
  • Courgette
  • Aubergine
  • Basilicum
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snijd allereerst de groenten in reepjes en wok deze kort in een pan.
  • Besmeer de wraps daarna met een laagje hummus en voeg de groenten toe.
  • Hierna kun je de wraps nog op smaak brengen met wat basilicum en peper en zout.
  • Rol de wraps op, snijd ze doormidden en smullen maar!

Recept 3: Italiaanse wraps met parmaham

Dit derde recept is ideaal voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken!

Ingrediënten

  • Wraps
  • Pesto
  • Rucola
  • Champignons
  • Plakjes parmaham
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Snijd de champignons in dunne plakjes en bak ze eventueel kort als je dit lekkerder vindt dan rauwe champignon.
  • Beleg de wraps vervolgens met een dun laagje pesto en verdeel er de rucola over.
  • Leg er daarna de champignons, plakjes parmaham en wat Parmezaanse kaas op.
  • Rol wederom de wraps op en laat het smaken!

Extra tip: je kan deze wraps ook koud eten, bijvoorbeeld de dag erop.

Recept 4: Griekse wraps met spinazie

Van de Italiaanse keuken gaan we naar de Griekse variant.

Ingrediënten

Voor 4 wraps heb je hiervoor de volgende ingrediënten nodig:

  • Wraps
  • Spinazie
  • Griekse yoghurt
  • Feta
  • Knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Verhit in een koekenpan wat olijfolie en voeg de spinazie in delen toe totdat deze helemaal is geslonken.
  • Pers de knoflook uit en voeg deze samen met wat peper en zout toe aan de pan met spinazie.
  • Roer ondertussen een scheutje olie en een snuf peper en zout door de Griekse yoghurt.
  • Haal de spinazie uit de pan en duw er zoveel mogelijk vocht uit door een zeef te gebruiken.
  • Besmeer daarna de wraps met de yoghurt en verdeel de spinazie en feta over de wraps.

Recept 5: Wraps met groenten en kip

Deze wrap is ideaal voor wie graag kip lust!

Ingrediënten

  • Wraps
  • Gerookte kipfilet
  • Wortel
  • Komkommer
  • Maïs
  • Avocado
  • Griekse yoghurt
  • Peper en zout

Extra tip: je kunt uiteraard ook andere groenten kiezen zoals paprika en rode ui, als je deze liever hebt.

Bereiding

  • Snijd de komkommer, wortel en kip in dunne reepjes en de avocado in kleine stukjes.
  • Meng de yoghurt met peper zout en besmeer de wraps hiermee.
  • Beleg de wraps vervolgens met de gesneden groenten en de maïs.
  • Rol de wraps op, snijd ze door midden en geniet ervan.

Recept 6: Caprese wraps

Een caprese salade is enorm bekend en een heerlijk voorgerecht. Nu maken we een wrapvariant!

Ingrediënten

  • Wraps
  • Tomaat
  • Mozzarella
  • Basilicum
  • Pesto

Bereiding

  • Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes en verwarm de wraps kort.
  • Besmeer de wraps met wat (verse) pesto en verdeel de tomaat en de mozzarella gelijkmatig over de wraps.
  • Je maakt de wraps af door er wat blaadjes basilicum over te verdelen, waarna je kunt genieten van deze simpele wraps.

Recept 7: Klassieker: zalm en roomkaas

Een klassieker onder de wraps die ook heerlijk is in de zomer is de variant met zalm en kruidenkaas.

Ingrediënten

Hiervoor heb je de volgende benodigdheden nodig:

  • Wraps
  • Zalm
  • Rucola
  • Kruidenkaas
  • Verse bieslook
  • Peper en zout

Bereiding

  • Besmeer de wraps met kruidenkaas en gebruik ongeveer 1 à 2 eetlepels per wrap.
  • Beleg de wraps daarna met de plakjes zalm, een klein handje rucola en wat gesneden bieslook.
  • Je kunt de wraps zo laten maar ook nog naar smaak wat peper en zout toevoegen.
  • Ook kun je nog groenten zoals ui en komkommer toevoegen om een frissere smaak te creëren.
Een klassieker onder de wraps, maar zo lekker: wrap met zalm en kruidenkaas!