Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 redenen waarom je een vrouw NOOIT schattig mag noemen

Bram
4 min read

1. Schattig geldt gewoon niet voor vrouwen

Een vrouw dien je in geen geval schattig te noemen omdat deze term gewoonweg niet bij haar past. Een kind of een dier kun je zonder problemen schattig noemen. Maar een vrouw is onder geen beding schattig. Ze heeft namelijk geen puppyblik of schattig blozende wangetjes. Een vrouw kun je daarentegen wel lief, sexy of cool noemen, maar schattig, no way!

2. Schattig is niet echt vrouwelijk

Sexy beroemde vrouwen noem je niet schattig dus waarom zou je een andere dame wel zo noemen? Schattig genoemd worden betekent voor de meeste dames dat je hen niet ziet als een echte vrouw. Voor veel vrouwen is het echter van groot belang om als volwaardig te worden beschouwd. Ze zijn immers geen kleine meid meer en willen dan ook als een volwassen dame worden behandeld. Schattig is dus een term die echt niet meer gebruikt kan worden.

3. Het zwakkere geslacht

Wanneer je een vrouw schattig noemt, kun je haar de indruk geven dat ze een beetje naïef is. Erger nog is als een vrouw je goed bedoelde schattig interpreteert als zwak of niet in staat om voor zichzelf te zorgen. Veel vrouwen zullen zich in dergelijke gevallen tekort gedaan voelen. Vandaag de dag is een vrouw immers onafhankelijk en kan ze doorgaans prima voor zichzelf zorgen. Helemaal niet schattig en onbeholpen dus.

4. Herinneren aan schattige eigenschappen

Door een dame schattig te noemen omdat ze bijvoorbeeld klein is of blozende wangen heeft, kan zij herinnerd worden aan eigenschap waar zij zich maar al te goed bewust van is. Haar beperkte lengte is immers niet iets waar ze zelf voor heeft gekozen. Ook een aantal andere kenmerken die vrouwen 'schattig' maken worden door veel dames niet als complimenteus gezien. Eerder zullen zij zich minderwaardig of voor gek gezet voelen.

5. Uiterlijk zegt niets over innerlijk

In de ogen van een ander kan een vrouw er wellicht schattig uitzien, maar dit zegt weinig over haar innerlijk. Haar karakter kan dan ook behoorlijk afwijken. De meest schattige vrouwtjes kunnen onder andere stoer of zelfs krengerig zijn. Het is dus niet altijd what you see, is what you get.

6. Schattige dingen doen

Een vrouw schattig noemen omdat ze alleen maar schattige dingen doet, kan al evenmin. De meeste vrouwen ondernemen immers ook een heleboel activiteiten die niet onder deze noemer vallen. Zo zullen vrouwen die een rondje gaan joggen bijvoorbeeld ook gaan transpireren, net zoals iedereen die aan het sporten slaat. Zeker in dit soort situaties zijn vrouwen dan ook niet schattig te nomen.

7. Betutteling

Op het ogenblik dat je een vrouw 'schattig' noemt, dan lijkt het vaak alsof je haar wilt betuttelen. Het gebruiken van het woord schattig heeft dan ook vaak hetzelfde effect als het geven van een klopje op haar hoofd geeft om haar te sussen. Voor een vrouw zal dit in de regel overkomen als ze niet serieus worden genomen. Het meest vreselijke dat je kunt doen is dan ook een vrouw schattig noemen nadat ze haar serieuze mening heeft gegeven.

8. Schattig schaadt het zelfvertrouwen

Wanneer een vrouw schattig wordt genoemd, zal haar zelfvertrouwen vaak een behoorlijk deuk oplopen. Beter laat je deze term dan ook voorgoed achterwege. De dingen die een vrouw doet kun je beter benoemen met cool, gaaf, lief of tof, maar zeker niet met schattig. Met deze woorden geef je immers een positieve boost aan het vertrouwen dat ze in zichzelf heeft.

9. Geen verleidingstruc

Indien je een vrouw voor je wilt winnen dan is het absoluut niet aan te raden om haar schattig te noemen. Een vrouw zal echt niet voor je vallen als ze het idee krijgt dat je haar niet voor vol aanziet. Om haar op te winden zijn bovendien een heleboel andere woorden te bedenken dan ‘schattig'. Uiteraard dien je dan wel je fantasie te gebruiken en met een originele benadering voor de dag te komen.

10. Kies zorgvuldig je woorden

Om een vrouw voor je te winnen doe je er dus verstandig aan om zorgvuldig de woorden te kiezen die je wilt gebruiken. Bij gebrek aan originaliteit kun je nog altijd beter termen zoals 'knap' of 'sexy' gebruiken. Maar ‘schattig’ moet je echt niet meer gebruiken, als je tenminste niet direct een blauwtje wilt lopen bij je droomvrouw. Vrouwen zijn nu eenmaal veel meer dan schattig en dat dien je je voortdurend te realiseren. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…