Een lekkere warme kom soep is natuurlijk heerlijk wanneer het iets frisser weer is. Zomers heb je echter meer behoefte aan verfrissing. Daarom voor jullie recepten van twee heerlijke, gezonde, zomersoepjes!
Gazpacho
Ingrediënten
- 1 snede wit brood (zonder korst)
- 8 tomaten
- ½ komkommer
- 1 rode paprika
- ¼ ui
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- basilicum
- ½ groene chilipeper
- peper
- zout
Bereiding
- Snij de tomaten en paprika en komkommer in kleine stukjes. Snipper de ui, knoflook en chilipeper. Verkruimel het witbrood.
- Gooi al deze ingrediënten in de blender en mix goed fijn. Breng op smaak met zout en peper en zet een paar uur in de koelkast
- Verdeel de soep over leuke glaasjes en toucheer met een paar blaadjes basilicum. Smullen maar!
Komkommersoep
Ingrediënten
- 150 g vastkokende aardappelen
- 1 citroen
- 2 komkommers
- 3 potjes Griekse yoghurt (of volle yoghurt)
- 25 cl melk
- 4 el olijfolie
- 1 bosje munt
- 1 el kerriepoeder
- zout
- peper
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij deze in blokjes
- Was de komkommer, ontdoe deze van de zaadjes en snij in stukjes
- Pers de citroen uit
- Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water
- Doe olijfolie in een kom en roer er een eetlepel kerriepoeder doorheen. Marineer hierin de aardappelblokjes
- Meng de mix met de stukjes komkommer, het sap van de citroen, de Griekse yoghurt, 25cl melk en de blaadjes munt, tot een glimmend soepje.
- Laat afkoelen in de koelkast en serveer met een muntblaadje