Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 handige tips om snel te vermageren

Milan
4 min read

Afvallen, bijna iedereen wil het, maar lang niet iedereen lukt het. En dat terwijl het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Je hoeft er niet eens voor naar de fitness. En moeilijke diëten volgen is ook helemaal niet noodzakelijk. Met de volgende vijf slimme tips is het mogelijk om in korte tijd flink wat te kunnen vermageren:

  • Drink water in plaats van andere dranken.
  • Neem alleen gezonde koolhydraten.
  • Eet kleinere porties.
  • Neem geen tussendoortjes.
  • Stop met emo-eten.
  • Ga regelmatig wandelen.

Drink water in plaats van andere dranken

Dagelijks krijgen we een grote hoeveelheid calorieën binnen uit drinken. Denk hierbij aan vruchtensappen, frisdranken maar ook koffie en thee met veel suiker. Als je dit alles blijft nemen krijg je ongemerkt veel suikers binnen. Als je al deze dranken vervangt door water krijg je op een heel eenvoudige manier veel minder calorieën binnen en wordt afvallen gemakkelijker. Je zult bovendien merken dat het afslanken zonder deze dranken ook een stuk sneller gaat. Daar komt nog eens bij dat water veel goedkoper is en je dus ook flink wat kunt besparen.

Neem alleen gezonde koolhydraten

Om het vermageren te versnellen kun je het beste de inname van koolhydraten zoveel mogelijk beperken. Vooral bewerkte producten bevatten veel koolhydraten die voornamelijk uit vetten en suikers bestaan. Dit noemen we ‘slechte’ koolhydraten. Deze koolhydraten kan je lichaam niet goed afbreken en zullen voor een deel worden opgeslagen in lichaamsvet.

Je kunt ze dus beter vermijden als je wilt afvallen. Beperk je liever tot natuurlijk en dierlijke producten met koolhydraten zoals bijvoorbeeld groente, vlees of vis. Deze koolhydraten kunnen goed door het lichaam worden verwerkt, je krijgt er meer energie van en je wordt niet dik.

Neem kleinere porties

Wat ook goed helpt bij het afvallen is het nemen van kleinere porties. Je hoeft jezelf heus niet uit te hongeren, maar neem gewoon iets minder dan je normaal zou hebben genomen. Vindt je dit lastig? Pak dan gewoon een kleiner bord, een ontbijtbordje bijvoorbeeld. Deze kun je niet zo volscheppen als een normaal bord en je eet dus automatisch wat minder. Uiteraard geldt hier wel dat je niet voor een tweede ronde op moet scheppen.

Neem geen tussendoortjes

Tussendoortjes zijn verleidelijk, maar je hebt er uiteindelijk weinig aan. Het is belangrijk om je lichaam tussen de maaltijden door voldoende rust te geven om het voedsel te verteren. Tussendoortjes kunnen dit natuurlijke proces verstoren. Daar komt nog eens bij dat deze tussendoortjes vaak niet zo gezond zijn. Het is toch al snel een koekje, een reep of iets anders met veel calorieën. Als je niettemin toch dringende behoefte hebt aan eten kun je beter een stuk fruit of een handje noten nemen.

Stop met emo-eten

Heel veel mensen gaan slechter eten zodra ze minder goed in hun vel zitten. Wat ze zich echter niet realiseren is dat het slechte eten eveneens een negatieve invloed heeft op het humeur. En daardoor ontstaat er een vicieuze cirkel waardoor vermageren steeds moeilijker wordt. Het is daarom belangrijk om kritisch naar je eigen eetgewoontes te kijken en vast te stellen op welke momenten je ongezonde dingen eet.

Probeer ook eens een goede vervanging te bedenken voor het ‘troostvoer’. Maak bijvoorbeeld een kleine wandeling in de buitenlucht of neem een warm bad. Hier kun je ook van opknappen en je wordt er niet dik van.

Ga regelmatig wandelen

Vermageren kan natuurlijk niet door alleen gezonder te eten. Bewegen is ook heel belangrijk. Maar het is echt niet persé nodig om dit in de fitness te doen. Je kunt ook heel goed afvallen met wandelen of fietsen. Door dagelijks een uurtje te wandelen of te fietsen verbrandt je ongemerkt toch flink wat calorieën. En je zult in combinatie met een gezond voedingspatroon ook zeker gewicht gaan verliezen.

Wil je het jezelf nog wat gemakkelijker maken? Je kunt er ook voor kiezen om de auto gewoon wat meer te laten staan. Neem bijvoorbeeld de fiets naar je werk, of naar de supermarkt. Zo krijg je zonder moeilijk te doen toch meer beweging. Je verenigt gewoon het nuttige met het aangename. En je bespaart ook nog eens een heleboel geld.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…