4 personen • voorbereiding : 20 min • kooktijd : 22 min • 173 kcal
Ingrediënten (voor 8 balletjes)
- 2 blikken (240 g) kikkererwten, gespoeld, uitgelekt
- 2 sjalotten, grof gehakt
- 4 el platte peterselie, grof gehakt
- 1 teentje knoflook, in 2 gesneden
- 3 el broodkruim
- 1 ei
- 2 el olijfolie
- 1 ui, in partjes gesneden
- 1 blik (385 g) gepelde tomaten
- 1 el oregano
- Garnituur: blaadjes platte peterselie
Bereiding
- Pureer, met behulp van een keukenrobot, de kikkererwten met de sjalotten, de peterselie en het knoflook.
- Meng in een kom de kikkererwtenpuree met het broodkruim en het ei. Voeg zout en peper toe.
- Rol dit mengsel in balletjes.
- Verwarm de olijfolie in een pan.
- Laat de balletjes rondom bruin bakken gedurende 5 minuten. Zet opzij.
- Verwarm de overblijvende olijfolie in de pan. Fruit de ui gedurende 2 minuten tot hij glazig is.
- Voeg eerst de balletjes toe, daarna de tomaten en hun sap, de oregano, en een glaasje water. Voeg zout en peper toe.
- Dek af en laat gedurende 15 minuten op een middelhoog vuur sudderen.
- Bijkruiden naar smaak.
- Verdeel de balletjes over de borden en giet de saus erover.
- Versier met platte peterselie.