Balletjes van kikkererwten met tomatensaus

balletjes-van-kikkererwten-met-tomatensaus.jpg

4 personen • voorbereiding : 20 min • kooktijd : 22 min • 173 kcal

Ingrediënten (voor 8 balletjes)

  • 2 blikken (240 g) kikkererwten, gespoeld, uitgelekt
  • 2 sjalotten, grof gehakt
  • 4 el platte peterselie, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook, in 2 gesneden
  • 3 el broodkruim
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, in partjes gesneden
  • 1 blik (385 g) gepelde tomaten
  • 1 el oregano
  • Garnituur: blaadjes platte peterselie

Bereiding

  1. Pureer, met behulp van een keukenrobot, de kikkererwten met de sjalotten, de peterselie en het knoflook.
  2. Meng in een kom de kikkererwtenpuree met het broodkruim en het ei. Voeg zout en peper toe.
  3. Rol dit mengsel in balletjes.
  4. Verwarm de olijfolie in een pan.
  5. Laat de balletjes rondom bruin bakken gedurende 5 minuten. Zet opzij.
  6. Verwarm de overblijvende olijfolie in de pan. Fruit de ui gedurende 2 minuten tot hij glazig is.
  7. Voeg eerst de balletjes toe, daarna de tomaten en hun sap, de oregano, en een glaasje water. Voeg zout en peper toe.
  8. Dek af en laat gedurende 15 minuten op een middelhoog vuur sudderen.
  9. Bijkruiden naar smaak.
  10. Verdeel de balletjes over de borden en giet de saus erover.
  11. Versier met platte peterselie.