Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bye bye cellulite

Bram
2 min read

Veel vrouwen hebben last van cellulitis. Deze huidaandoening kan voorkomen in verschillende vormen. Sommigen hebben het alleen rond de billen, anderen hebben het over het hele lichaam. Het ziet er niet mooi uit en kan je onzeker maken. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan bestrijden, maar wat kun je nu doen als je last hebt van cellulitis?
Hieronder de  beste tips om voorgoed afscheid te nemen van deze huidaandoening!

1. Anti cellulite-dieet

Een anti-cellulite dieet kan voorkomen dat de sinaasappelhuid verergerd. Daarnaast kan dit dieet er zelfs voor zorgen dat de cellulitis verdwijnt. Hieronder de voeding waar een anti cellulite-dieet uit bestaat:

  • Groenten & fruit
  • Volkorenproducten & hele granen
  • Zilvervliesrijst + havermout
  • (Vette) vis
  • Noten, zaden en pitten

Een anti cellulite dieet, bevat zo min mogelijk verzadigde vetten, transvetten en suikers.

2. Drink voldoende water

Het drinken van water is nog belangrijker dan eten wanneer het aankomt op de bestrijding van cellulitis. Een gezonde vochtbalans in je lichaam zorgt namelijk voor een optimale doorbloeding en ontgifting. Drink minstens 2 liter water per dag!

3. Crème

Anti cellulite-crèmes en massage-apparaten tegen cellulite kunnen wellicht bijdragen aan de behandeling van cellulite door de doorbloeding en vochthuishouding ietwat te stimuleren, maar verwacht niet dat ze wonderen verrichten. De enige methode waarmee je cellulitis direct kunt bestrijden en verwijderen is door middel van liposuctie. Ga dus liever fanatiek sporten dan experimenteren met allerlei zalfjes en crèmes tegen cellulite!

Door Bram

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Cellulitis en cellulite

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…