Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De symptomen van netelroos

Camille
3 min read

Netelroos is een allergische reactie op de huid, die vervelende jeukende uitslag kan veroorzaken. Er zijn twee vormen van netelroos, namelijk acute netelroos die binnen enkele uren of dagen geheel verdwenen is en chronische netelroos, die in ieder geval langer dan zes weken aanhoudt. Zeker de chronische variant van netelroos is erg vervelend, omdat de jeukende uitslag van deze aandoening voor langere tijd voor problemen blijft zorgen.

Herken netelroos aan de symptomen van netelroos

Netelroos is gemakkelijk te herkennen aan de symptomen van deze aandoening. Dit betreft de volgende symptomen:

  • Rode vlekken, die zich ontwikkelen in meer opgezwollen, blekere plekken.
  • Jeukende uitslag.
  • Uitslag die ineens verschijnt en na enkele uren verdwenen is, om verplaatst te zijn naar andere delen van het lichaam.
  • Zwelling in de oogleden.
  • Zwelling in de tong.
  • Zwelling in het mondslijmvlies.

In het beginstadium van netelroos heb je te maken met rode vlekken, die zich in een korte tijd ineens ontwikkelen op verschillende plekken van het lichaam. Hierbij is het heel normaal dat de vlekken ineens opkomen, binnen enkele uren weer verdwenen zijn en ineens weer op een andere plaats van het lichaam ontstaan. In een later stadium van netelroos worden de rode vlekken van netelroos vervangen door wat dikkere, blekere plekken. Deze plekken zijn de reden dat netelroos ook wel galbulten wordt genoemd. In het eindstadium van netelroos verdwijnen de dikkere, bleke vlekken weer langzaam en wordt je huid weer normaal.

De klachten bij netelroos

De twee klachten die het vervelendst zijn van netelroos, zijn de volgende. Ten eerste heb je voortdurend last van jeuk, omdat de huiduitslag van netelroos erg jeukt. Als de huiduitslag verplaatst naar een ander deel van het lichaam, gaat de jeuk mee en heb je vervolgens jeuk aan dit deel van het lichaam. Omdat de jeuk zo vervelend is en soms zelfs onuitstaanbaar kan zijn, zijn er verschillende middelen ontwikkeld om de jeuk van netelroos te verzachten.

Een andere klacht waar mensen met netelroos last van hebben, is de lelijke uitslag van deze aandoening. Deze uitslag kan voorkomen op het been, maar bijvoorbeeld ook op het gezicht. En omdat de uitslag vrij opvallend is en er niet aantrekkelijk uit ziet, vinden veel mensen het vervelend om met netelroos de deur uit te gaan. De uitslag en bulten van netelroos kunnen dan ook zeker gezien worden als vervelende klacht van deze aandoening. Gelukkig verdwijnen de uitslag en de bulten vanzelf weer en wordt de huid vanzelf weer normaal. Heb je echter last van chronische netelroos, dan kun je langer last hebben van de klachten van netelroos.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…