Heerlijk hapje: courgette pizza’s

heerlijk-hapje-courgette-pizzas.jpg

De courgette verdient wel een plek op de lijst van meest veelzijdige groenten. Vanwege de subtiele, neutrale smaak is het heel makkelijk om mee te variëren. Ontdek het zelf, een pizza met een bodem van courgette, dat is écht lekker! Als je eens wat anders wilt dan de traditionele deegbodem, is dit een echte aanrader én gezonder! Zowel in de lengte als in ronde partjes kun je de courgette pizza beleggen met heerlijke ingrediënten. Ze zijn goed vullend, voedzaam en verrassend smaakvol.

Extra vitamines

Door te kiezen voor courgette als pizzabodem krijg je lekker een extra portie vitamines binnen. Courgette is namelijk een goede bron van vitamine C, Kalium, Calcium, Fosfor en Magnesium. Basilicum en Oregano zijn onmisbare pizzakruiden die zorgen voor een intense smaakbeleving. Deze courgette pizza’s hebben een stevige bite. Verras jezelf en je tafelgasten met deze bijzondere pizza variatie als hoofdgerecht, snack óf tapas bijgerecht. Serveer ze warm, dan zijn ze het lekkerst.

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kleine kom
  • Kleine sauspan

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel zwarte peper (gemalen)
  • ½ theelepel Oregano (gedroogd)
  • ½ theelepel Basilicum (gedroogd)
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geschaafde Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook (geperst)

Variatietips: Deze pizza’s zijn vegetarisch enorm lekker, maar je kan er ook chorizo blokjes van ± 1cm of tonijnsnippers aan toevoegen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Giet de tomatenpuree in de sauspan en breng deze op laag vuur aan de kook. Voeg ook wat zwarte peper, basilicum en geperste knoflook bij de puree. Haal de pan na 12 minuten van het vuur.
  3. Was de courgettes en snijd ze in ronde partjes (of in de lengte) van maximaal 2cm dik. Laat de schil erop zitten, daar zitten de meeste voedingsstoffen in.
  4. Leg het bakpapier op de bakplaat. Verdeel de partjes over de bakplaat met enige ruimte ertussen en bestrijk elk partje met een laagje van de tomatenpuree. Per partje kun je 1 eetlepel aanhouden.
  5. Meng de geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas samen in een kommetje met een snufje oregano en verdeel dit over de partjes. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak de pizza’s in 15-20 minuten gaar met een krokant kaaslaagje.
  6. Strooi vlak voor het serveren nog wat oregano over de pizza’s voor een licht peperige smaak.

Smakelijk!