Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe kies je het perfecte geboortekaartje voor jouw baby?

Lore
6 min read

De geboorte van jullie eerste, tweede, derde… kind, het blijft altijd een bijzonder en onvergetelijk moment. Uiteraard willen jullie iedereen dan zo snel mogelijk laten weten dat hij/zij er eindelijk is!  Net daarom is een geboortekaartje uitkiezen een heel belangrijke stap tijdens de babyvoorbereidingen.

Maar hoe pak je dat nu eigenlijk aan, het perfecte geboortekaartje kiezen? Zeker online, op sites zoals Tadaaz.be, is het aanbod heel ruim. Vandaar dat het helpt om vooraf al eens na te denken wat je precies wilt. Op die manier kan je veel gerichter door het aanbod gaan en wordt de kans op eindeloos twijfelen meteen veel kleiner.

Foto

Willen jullie bijvoorbeeld een foto van jullie pasgeboren kindje op het kaartje plaatsen? En indien ja, wat voor foto? Je kan immers voor een foto met kleur kiezen, maar voor een geboortekaartje wordt ook vaak met een zwart-wit foto gewerkt.

Best denk je ook al even na wie de foto neemt. Misschien heb je zelf thuis wel een goed toestel liggen waarmee je de foto kan nemen? Al kan je natuurlijk ook altijd een professionele fotograaf of een hobbyfotograaf uit je familie of vriendenkring inschakelen. Beide hebben natuurlijk wel een aantal aanwijzingen nodig: wordt het een close-up of willen je bijvoorbeeld met wat decoratie (een knuffeltje, bepaalde attributen die voor een persoonlijke touch zorgen, etc.) werken?

In plaats van een foto van de baby, kan je natuurlijk ook altijd voor een foto van de grote broer(s) of zus(sen) kiezen. Die foto’s kan je dan al tijdens de zwangerschap laten nemen.

Geboortekaartje met foto

Tekst

Veel mensen plaatsen ook een tekstje op het geboortekaartje. Vaak is dat een gedichtje, maar sommige kersverse ouders kiezen ook voor een kort zinnetje, een songtekst of een persoonlijke boodschap aan hun kind. Weet je niet zo goed wat je wil? Hou dan gewoon je ogen en oren goed open, de kans is groot dat je opeens iets ziet voorbijkomen waarvan je denkt: dit wordt het!

Geboortekaartje met tekst

Ontwerp

Best denk je ook al even na over de look van je kaartje. Mag het een eerder klassiek geboortekaartje zijn? Of wil je liever iets moderns? Misschien ben je wel nog het meest fan van retro geboortekaartjes?

Modern geboortekaartjeKlassiek geboortekaartje

Bij elke stijl kun je ook met heel wat kleuren werken. Heb je echter niet meteen een lievelingskleur? Bekijk dan eens de kleuren in je interieur of kleerkast. De kans is groot dat die wel een indicatie geven van welke kleuren je (onbewust) het meest aanspreken.

Personaliseer en laat een modelkaart maken

Heb je ongeveer in gedachten wat je wil? Bekijk dan zeker online, bijvoorbeeld op Tadaaz.be, eens de vele mogelijkheden. Lekker makkelijk van thuis uit zie je zo onmiddellijk tal van voorbeelden op je scherm. Die kan je vervolgens filteren op basis van je concrete wensen (bijvoorbeeld ‘stijl’, ‘thema’, ‘kleur’, ‘geslacht’…).  Wat online op zoek gaan naar het perfecte geboortekaartje trouwens extra fijn maakt, is dat je de kaartjes die je leuk vindt ook meteen kan personaliseren. Zo kan je in de ontwerper vaak al de naam, het tekstje… invullen en zelf wat met de kleuren, het lettertype en de indeling spelen. Dat gaat wat vlotter dan voortdurend heen en weer te moeten communiceren met de drukker.

Modelkaart

Vraag online ook zeker een modelkaart aan.  Door je eigen kaartje in handen te hebben, wordt het niet alleen veel ‘echter’, je voelt ook eens het papier en weet meteen hoe het kaartje eruit ziet op ware grootte.

Helemaal overtuigd op basis van de modelkaart? Sla het kaartje dan op als concept. Bij de geboorte komt het er dan alleen nog op aan om de geboortedatum, -gewicht en -lengte in te vullen. En dan bestellen maar! Je perfecte geboortekaartjes heb je bij Tadaaz.be  de volgende werkdag al in huis.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…